milczacy Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Tak też pomyślałem - w CA raczej bąbelek powietrza się nie uwięzi ;-) Elegancka polerka - bardzo ładnie to zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Września 2017 No niestety mi się jeden tam zagnieździł. Ale nie przeszkadza w niczym. EDIT: Spokojnie można by było tym zrobić oszkleni,e w samolotach pasażerskich. Chodzi mi o te małe okienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 18 Września 2017 Super Moderator Share Napisano 18 Września 2017 Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Światła lądowania w skrzydle to w realu 3 niezależne reflektory, myślisz, że chciałoby Ci się je jeszcze "dopieścić"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Września 2017 Tak wiem, ale ja dwie diody podłączyłem pod jedno wyjście. Już mam dość nic nie zmieniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Tak wiem, ale ja dwie diody podłączyłem pod jedno wyjście. Już mam dość nic nie zmieniam. Dwie diody są jak najbardziej ok, bardziej pomyślałem o jakieś 3-otworowej przesłonie/blaszce. A w ogóle to przepraszam, że piszę to poniewczasie. Pocieszę tylko, że za kilka miesięcy światełka i tak spowszednieją, więc naprawdę nie ma się co spinać. Efekt końcowy, jestem tego pewien, będzie piorunujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Września 2017 A rozumiem, no ciekawe czy jak by zrobić, wystarczyło by zamalować i zrobić trzy otwory już by były trzy reflektory. Bo blaszka będzie za gruba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Farba nie wystarczy (raczej). Może taśma/folia alu lub coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Września 2017 Do zrobienia to jest, tylko jak bez rozrywania wybić otwory w folii alu i czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Przyznam,że liczę na głos Marudka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Września 2017 Myślę o rurce mosiężnej, ona chyba będzie dobrej średnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Września 2017 Witam. Druga strona przygotowana do polerowania. Jutro będę polerował na błysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Października 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Października 2017 Witam. Dzisiaj wypolerowałem światła na drugim skrzydle. Dokleiłem, przepraszam, ale nie wiem nawet jak to się nazywa. Zeszlifowałem CA z łączeń które nim zalałem. Anteny, będę zeszlifowywał i zrobię swoje z polistyrenu. Te mi się nie podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Października 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Października 2017 Witam. Mam pytanie. Chodzi mi po głowie zrobienie oszklenia w tym modelu ale słabo u mnie z robieniem projektu pod maski. Ale czy maski do Airbusa A 320 od Zvezdy będą pasować rozmiarowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 29 Października 2017 Share Napisano 29 Października 2017 Mogę to sprawdzić w środę. Ake stawiam raczej na maski do B747 :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Października 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Października 2017 Mogę to sprawdzić w środę. Ake stawiam raczej na maski do B747 :-) Bardzo Cię proszę. Widziałem też maski do Boeinga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Listopada 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Listopada 2017 Witam. Maski już dotarły, więc można będzie zająć się robieniem oszklenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Listopada 2017 Share Napisano 7 Listopada 2017 I co - sprawdziłeś moje 'sprawdzenie' ? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Listopada 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Listopada 2017 I co - sprawdziłeś moje 'sprawdzenie' ? ;-) Mierzyłem i są prawie takie same, może różnica jest w setnych mm, ale powinny być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Listopada 2017 Share Napisano 7 Listopada 2017 Do A320 też miały maleńką rozbieżność, a jednak dla 777 masz więcej okienek. Powodzenia w dalszym 'grzebaniu'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Stycznia 2018 Witam. Czas wrócić do Airbusa. Silniki poszły w ruch. Silniki wewnątrz pomalowane, nałożony wash. Będą jeszcze malowane z zewnątrz i nanoszone poprawki zaraz za turbiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Stycznia 2018 Witam. Osłony silników wyszlifowane. Silniki przyklejone. Ogon samolotu wyszlifowany, jeszcze jeden element do przyklejenia i będzie gotowe. Elementy na kadłubie wymieniam, ponieważ oryginalne mi się starły. Tak w ogóle do czego służą te elementy? Trzy już wymienione. Intensywnie myślę, nad zrobieniem okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 Te owale na kadłubie to osłony anten. Okienka to już teraz chyba tylko z clearfixa. Bo połówki sklejone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Stycznia 2018 Te owale na kadłubie to osłony anten.Okienka to już teraz chyba tylko z clearfixa. Bo połówki sklejone? Cleatfix kiedyś testowałem i się nie nada. Miałem na myśli użycie kleju Bondic, tego co z niego robiłem oszklenie na skrzydłach. Czy lepiej zostawić i kalka będzie robiła za szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 Wydaje mi sie, że Bondic od zewnątrz będzie problematyczny. Musiałbyś to wszystko potem z zewnątrz polerować. Kalka to chyba jedyne rozwiązanie. Tylko nie wolno potem dotykać, takie okienko niszczy się w mgnieniu oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi