Czes Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Witam wszystkich.Przedstawiam model ktory wykonalem do dioramy chial bym poznac wasza opinie.Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinkedziak Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Bardzo fajny model . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 bardzo oryginalnie pomalowany. I jednocześnie bardzo realistyczny ! Mi sie bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Dobry model, nic ponadto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Dla mnie niestety model z cyklu znaleźli go po kilkudziesięciu latach w szopie. Idziesz w jakimś kierunku ale po swojemu i dość słabo to wychodzi. Wieża wyróżnia się kolorystycznie od reszty. Nienawiercony kaem, działko ledwo ledwo. Lina i działka zapaćkane farbą. Szczególnie lina wygląda jakby była "zakonserwowana" centymetrową warstwą towotu albo Gustlikowym mintokurem Koła napędowe i napinające ciemne, a nośne w jasnym nalotem. Plus to bardzo fajnie wyszły zużycia białych krzyży i numerów taktycznych. POLECAM założyć warsztat i od samego początku się pytać. Z własnego doświadczenia wiem, że to dużo pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Mnie to malowanie również nie przekonuje... raczej jak wrak po latach, a nie "czynny" wóz... Lina holownicza ... zmechacona . Zabrudzeń dużo, ale zbyt rdzawe - wyglądają na rdzę, nie na bród... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Wyszedł dość ciekawie. Mimo iż mocno ufajdany (osobiście robię ostatnio "czyściochy") to nawet mi się podoba to ubrudzenie. Piszę ubrudzenie bi właściwie malowania to niewiele widać spod tego brudu. Natomiast linie oraz łańcuchowi i tobołkom mówimy zdecydowanie NIE. Dyskusja o białym nalocie na kołach została wyjaśniona gdzieś indziej, ale zostawiłeś to tak jak było. Dodatkowo warto zainwestować w metalowe lufy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 2 Listopada 2016 Autor Share Napisano 2 Listopada 2016 Dzieki wielkie za wasze opinie to co sie da poprawie.Zabrudzenia zrobilem takie bo sugerowalem sie polna droga ktora bedzie na dioramie.Przy nastepny modelu otworze warsztat I bede z wami na bierzaco.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 Zabrudzeń dużo, ale zbyt rdzawe - wyglądają na rdzę, nie na bród... Bród powiadasz a ten czołg w czymś brodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 3 Listopada 2016 Autor Share Napisano 3 Listopada 2016 Zabrudzeń dużo, ale zbyt rdzawe - wyglądają na rdzę, nie na bród... Uzywalem pigmenty europen dust w realu wyglada jasniej(moze to wina zdjec) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 3 Listopada 2016 Autor Share Napisano 3 Listopada 2016 Lina wygląda jakby była zrobiona z pnącza jakiegoś czy coś podobnego. Model sam w sobie strasznie ciemny - zdecydowanie za ciemna baza. Brak też urozmaicenia. Brudzenie średnio mi się podoba, ale w tym też bardzo kuleję. I Krzysiek dobrze powiedział - wymiana luf na metalowe to groszowa sprawa a znacząco polepszają odbiór końcowy. W skrócie - nie podoba mi się. Fakt lina wyszla straszie,koloru bazowego uzylem german grey tamiya,modulacji jeszcze nie potrafi robic jestem na etapie nauki.Moze poradzisz jakich kolorów uzywasz ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi