jureczek Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Witam W modelarskim wnuki mnie tak napastowały ,ze bez "'CIUCH CIUCHA"nie było mowy aby wyjść No wiec czego nie robi się dla kochanych dzieciaków Ha Ha - tak nawiasem mówiąc sam jestem dużym dzieciakiem Wiec uległem Wypraski to Monogram ,bardzo fajne Nie jestem kolejarzem,jednak przejrzałem sporo i nawet znalazłem Kermit z przed 8 lat jak budował BR-52 W pierwszej kolejności z wnukami zbudowaliśmy tory i posadziliśmy trawkę Dzieci miały sporo frajdy i ja również Troszkę ,tu i ówdzie będą poprawki ,ale zabawa jest super I coś innego niż czołgi i samoloty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Fajnie że ktoś się za to bierze, chetnie zobaczę efekt końcowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Para buch ,warsztat w ruch...... Jureczek za ciuchcie się wział....jeszcze tylko powietrze i woda zostanie Wróć !!! Powietrze już było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 29 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Witam Kolego Piotr proszę się nie podśmiewać.Działam powolutku,zaś jak zauważyłem na forum pancerka Waści się ostro rozbudowuje.Gratulacje Wnuki trochę podrosły ,teraz maja prawie 5 i 3 lata ,ale ciuch ciuchu nie zapomniały i ostro dziadka molestują z tematem ,bo w miedzy czasie troszkę wyremontowałem swoja dziuple aby mogły mi -" Bardziej szkodzić " Przepraszam za gadulstwo Do rzeczy Dla nie wtajemniczonych : lokomotywa Big Boy to -"prawie" największa lokomotywa parowa na świecie .Wyprodukowano 25 szt w latach 1941-1944.Długość z tenderem ok40 m ,masa 540 ton prędkość max 130 km/h ,średnica kol napędowych 173 cm Oznaczenie amerykańskie układu jezdnego 4-8-8-4.Kocioł parowy zamontowany na dwóch ostojach Wnuki maja frajdę ,ponieważ bardzo dużo elementów się składa ,jak klocki "lego",tzn. bez kleju Instrukcja to pokazuje Składamy na sucho Ciekawi mnie dalsza praca ,tzn czy układ jezdny będzie ruchomy? Kolka wszystkie się obracają ,ale czy po zamontowaniu łączników kol także ? No i malowanie tutaj będzie pole do popisu z delikatnym brudzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Maja 2017 Autor Share Napisano 9 Maja 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Całkiem ładnie, ale: - widać zacieki zdaje się po malowaniu sido, - kalka paskudnie siadła, chyba była za gruba, - przybrudź jeszcze napis, bo teraz bardzo się nowością odznacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 18 Maja 2017 Autor Share Napisano 18 Maja 2017 Musze wymienić ta rurkę ,Jest zespolona z całym kotłem , a nie wygląda to zbyt realistycznie CA nie daje rady ,a zepsuł się włącznik w mojej 30-to letniej zwarciuwce , wiec lutowanie musi poczekać.Rurka po obu stronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 20 Maja 2017 Autor Share Napisano 20 Maja 2017 Udało mi się naprawić moja zwarciuwke, trochę teraz dłużej sie dogrzewa . Bidulka ma 39 lat, rok produkcji 1978 Bazylms ,ale ty masz oko.Wszystko prawda.Propo pobrudzenia będzie ,jak skleję całość . Ciekawi mnie tez jak znajdujesz czas na klejenie Swoich "cudeniek" ,bo gdy przeglądam forum ,jesteś wszędzie z fachowymi radami.Dzieki wielkie za Twa obecność Dalej działam po wolutku A ,ze jestem naprawdę porządnie zakręcony na punkcie klejenia ,restauruje swoje stare "żołnierzyki" w 1:35 ,oczywiście w ramach odpoczynku od ciuchci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 20 Maja 2017 Share Napisano 20 Maja 2017 Ooooo.....gdzieś mi wątek uciekł a tu tyle zmian..... Jureczku,oczywiście w żaden sposób nie podsmiewam się z ciuchci ,a juz broń Boże z Ciebie. Wręcz przeciwnie, fajnie,że działasz w różnych kierunkach. A zazdroszczę baaaaaaaardzo świetnego "kącika " modelarskiego. Udało Ci wygospodarować coś czego wielu chciałoby mieć. Całkuem profesjonalny warsztat . Zazroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 20 Maja 2017 Share Napisano 20 Maja 2017 Ja się też przysiądę i popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 20 Maja 2017 Autor Share Napisano 20 Maja 2017 Tak wygada orginal A tak moje skromne wykonanie No i to teraz jestem bardzo stremowany ,ponieważ poważne grono zasiadło na widowni.Ale to bardzo milo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Maja 2017 Super Moderator Share Napisano 20 Maja 2017 Już się nie mogę doczekać jak postawisz nią na torach. Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi