Timi Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 (edytowane) Wrzuciłem na warsztat ale zero odzewu, więc może na galerie ktoś spojrzy Model znany z projektu grupowego na PWMie Tutaj wszytskie zdjecia z budowy i galeria Model ma dużo błędów o których wiem i postarałem sie poprawić i takich których nie potrafiłem poprawić, oraz takich o których nie wiem ale koledzy pewno wypomną . Za pomoc przy budowie dziękuje caughtinthemiddle, Kubie Plewce, Ickowi, Marcinowi C, GIANTOWI, oraz chłopką z modelarni No to zdjęcia i pożywka do krytyki :P Edytowane 30 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Bardzo ladny model. Przy takiej wspolpracy, zdziwie sie jak beda jakies bledy. Jesli jednak, to bedziesz musial zmienic doradcow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Łooo, elegancki modelik! Czeka taki na mnie (już rok) na szafie, tyle że w 72. Uwielbiam czerwony kolor na modelach - po zwashowaniu zawsze super wygląda. Świetne malowanie - farby pięknie leżą. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 Błędy nie wynikają ze złego radzenia chłopaków tylko z tego ze model był relaksowy i takich rzeczy jak za mały kołpak i kółko ogonowe nie jestem w stanie poprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 modelik super podoba mi się tylko chyba jakiś poproch albo niedomalowane na oponie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Timi, Brawo za odwagę, te czerwone Dory są bardzo dokładnie zdetalowane i znane jest położenie praktycznie każdej plamki i odprysku. Dlatego się nie biorę za ten temat a moje trzy czerwone Foki czekają na swoja kolej i raczej jeszcze poczekają. Dobrze że masz świadomość z popełnionych błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Zaje..no ten tego fajny Mógłby ktoś przytoczyć mi historie tego samolotu podczas II wś? cały dywizjon tak wyglądał czy tylko jeden konkretny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 (edytowane) To były Dory z osłony Me-262. Były nie tylko czerwone, ale też niebieskie i chyba żółte, dlatego nazywano je dywizjonem papug :-))Chodziło oczywiście o to ,żeby ich flak nie dziurawił przez pomyłkę :-)) Pozdrawiam A model świetny. Edytowane 31 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Na czerwono całą JV44 była, znaczy się 4 samoloty Służył tak jak prawi spiton do osłony startujących Me262 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmm5 Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Witam -chyba białe paski na osłonach goleni są nie w tych miejscach co być powinny .Mati gdybyś zamknął podwozie nie pokryją sie z paskami na skrzydłach ,poza tym chyba brakuje ich na osłonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 No ciekawe, ciekawe Dobrze wiedzieć, że istniało coś takiego jak dywizjon papug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Hej! Bardzo ładna 'foka' zwłaszcza podoba mi się malowanie kamuflażu na kadłubie Mam jednak dwie uwagi : Czy we wnękach podwozia nie podpyliło Ci trochę czerwonej farby? No i czy nie brakuje...anteny Ale ogólnie model cieszy oko Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 Po przejrzeniu zdjęć i po konsultacji z Maćkiem stwierdziliśmy że samolot na zdjęciach jest dość konkretnie rozkradziony więc odpuściłem. Nie wiem jak moglem napryskać czerwonej farby do wnęk jak najpierw malowałem czerwonym a potem malowałem wnęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 żeby ich flag nie dziurawił przez pomyłkę :-)) A co to jest flag? Błędy nie wynikają ze złego radzenia chłopaków Timi, Timi chyba ten diabelek na koncu mojej uwagi byl zbyt malo widoczny. A wiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Erkamo "flag" to błędnie napisane "flak" :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 To były Dory z osłony Me-262. Były nie tylko czerwone, ale też niebieskie i chyba żółte, dlatego nazywano je dywizjonem papug :-))Chodziło oczywiście o to ,żeby ich flak nie dziurawił przez pomyłkę :-))Pozdrawiam A model świetny. Nie było ani niebieskich, ani żółtych ani czarnych były tylko 4 czrwone z JV-44. Papageistafel to nazwa całkowicie błędna, przez wiele lat jednak pokutująca w literaturze. Prawidłowa nazwa JV-44 to Vurgerstafel. Zły Spiton zły, nie czyta dostarczonych materiałów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Model świetnie wykonany i bardzo dobrze sfotografowany. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 1 Stycznia 2008 Share Napisano 1 Stycznia 2008 Marwaw , pewnie masz racje, ale to trochę mało prawdopodobne,żeby mieli tylko 4 dory do osłony całego JG 44. Oczywiście moje źródła są błędne, ale to fajnie brzmi -Papageistafel :-))). Czytałem opis śmierci Nowotnego, nie pamiętam gdzie i tam właśnie ktoś popełnił ów fałsz :-)) I życzę szczęścia w nowym ROKU !!!!! :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 1 Stycznia 2008 Share Napisano 1 Stycznia 2008 O to chodzi że były tylko cztery - trzy D-9 i jedna D-11 pozyskana ze szkoły lotniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 3 Stycznia 2008 Share Napisano 3 Stycznia 2008 Vurgerstafel. Takie slowo nie mialoby za bardzo sensu. Chyba raczej "Wuergerstaffel" co mozna by przetlumaczyc "Eskadra Dusicieli". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedros Napisano 3 Stycznia 2008 Share Napisano 3 Stycznia 2008 A może "Würgerstafel". Może chodziło o wyszczególnienie fok w dywizjonie messerów. Würger to przecież nieoficjalna nazwa foki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 3 Stycznia 2008 Share Napisano 3 Stycznia 2008 A może "Würgerstafel". Może chodziło o wyszczególnienie fok w dywizjonie messerów. Würger to przecież nieoficjalna nazwa foki. Właśnie o to chodziło, sorry za błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi