Diesel fan Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Ja to bym nie dał za to jednego piwa, dwóch piw, a całą zgrzewkę A tak poważnie to super projekt jak i wykonanie - czekam z niecierpliwością na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Wszystko powoli zaczyna nabierać kształtów . Z mojej stron brak jakichkolwiek zastrzeżeń No to czekam na pierwsze fotki silnika Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Super ja kibicuje i bacznie obserwuje bo mam sentyment do tej ciężarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 15 Marca 2009 Autor Share Napisano 15 Marca 2009 Witam. Udało mi się troszkę podłubać przy modelu. Tym razem zabrałem się za nadkola pod kabiną. Dotychczas doprowadziłem spód kabiny do takiej postaci: Przerobiłem wewnętrzną część nadkola: Wykonałem imitacje śrub: Następnie wytłoczyłem parę blaszek, które będą imitować kształt płyty podłogowej: Blaszki w miejscu docelowym: Potrzebna była mi jeszcze jedna blaszka – fragment ramy kabiny: Wszystko poskładane razem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Będziesz szpachlował łączenia blaszek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 15 Marca 2009 Autor Share Napisano 15 Marca 2009 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 voseba zarąbiście idzie Ci ta Scania, a możesz powiedzieć jak zrobiłeś imitację śrób bo wygląda to rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 16 Marca 2009 Autor Share Napisano 16 Marca 2009 voseba zarąbiście idzie Ci ta Scania, a możesz powiedzieć jak zrobiłeś imitację śrób bo wygląda to rewelacyjnie drucik 0.6mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Śrubki masakra Zresztą jak cała reszta P.S. A jak tam silnik stoi ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 16 Marca 2009 Autor Share Napisano 16 Marca 2009 P.S. A jak tam silnik stoi ? Nie stoi tylko leży, za dużo jest do przerobienia, więc jeszcze pewnie trochę poleży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góra Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Normalnie rewelacja. Jestem pod ogromnym wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Zacnie, zacnie... A można wiedzieć czym przyklejasz blaszki do plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 18 Marca 2009 Autor Share Napisano 18 Marca 2009 Zacnie, zacnie... A można wiedzieć czym przyklejasz blaszki do plastiku? Klejem CA w żelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 A super glutem też się da, będzie trzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 19 Marca 2009 Autor Share Napisano 19 Marca 2009 Tych blaszek nie chciał łapać normalny CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Ponieważ kolega Voseba został wykluczony z naszego forum, na jego prośbę informuję, że nie będzie tu dalszego ciągu relacji z budowy tego ładnego modelu, a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Oj szkoda, szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Ponieważ voseba nie może sam bezpośrednio prowadzić relacji z budowy, a jest ona bardzo ciekawa postanowiłem kontynuować ją za niego. Fotki z budowy - resory wykonanene od podstaw: Efekt końcowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Właściwie to po skończeniu tego modelu prawie kompletny fabryczny zestaw będziesz mógł sprzedać - prawie wszystkie elementy wykonujesz od podstaw:) Wyszło, jak wszystko wcześniej, pięknie. ps. Chyba nie jestem na bieżąco z plotkami, ale czemu został usunięty z forum? Przecież właśnie takich modelarzy tutaj brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Klasa resor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Masakra Jeszcze pomalować i przesmarować smarem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Resory nie wierzę, coś pięknego, jak prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Porządnie zrobione . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Przyklejone do ramy mocowanie zawiasów kabiny oraz wykonana imitacja śrub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Dbałość o najdrobniejszy szczegół w wykonaniu Sebastiana, powala mnie na kolana Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi