pedzelek Napisano 6 Grudnia 2016 Share Napisano 6 Grudnia 2016 Żona napaliła się i chce kupić do klejenia min. ozdób świątecznych. Zastanawiam się czy do modelarstwa również będzie dobrym rozwiązaniem. Klejenie dioram (drzewa), figurki... itd.. np. ten pistolet proxxon z wysyłką 65zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 7 Grudnia 2016 Share Napisano 7 Grudnia 2016 Wprawdzie ja mam Dremela na 7mm klej i jakiegoś Topexa na 11mm i narzędzie bardzo przydatne w domu i jako takim majsterkowaniu ale do modelarstwa ja nie używam gdyż ponieważ nie znajduję zastosowania. Weź pod uwagę że klej po rozgrzaniu ciągnie się jak cholera i trzeba uważać żeby czegoś nie upaprać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adizxr Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Mam tego proxxona i szczerze, jestem zawiedziony...za tą cenę i markę spodziewałem się lepszego wykonania.Jest bardzo mały, na wkłady 7,5mm które szybko się kończą.Zmieniając końcówkę pistoletu, obudowa się rozpada... Dobre wrażenie zrobił na mnie pistolet na klej z lidla marki Parkside, cena podobna. Pozdrawiam Adi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Ja zakupiłem pistolet z Lidla, fajnie wygląda, bardzo porządnie. Ale dopiero po świętach będę go testował ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Ten z lidla juz ze sto kilo kleju przetopił u nas w warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Ja kupiłem w OBI za 15 pln pistolet do kleju i też robi robotę ;) na kleje 100mm 11mm średnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 9 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 9 Grudnia 2016 Akurat ten proxxon to nie jest zbyt szczęśliwy produkt - polecam coś z gamy firmy STEINEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi