ministersan Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Witam Projekt ruszy za niedługo - jak skończę jednego Tygryska, ale już zakładam temat, aby skompletować co nie co, a do tego potrzebuje waszej pomocy. Bohaterem jest: z dodatkami: Zakup mikołajkowy na allegro sfinansowała mi żona. Będę powoli przeglądał dodatki i orientował się co do czego. Będę potrzebował pomocy co , gdzie i czy jest w dobrej wersji. Dokupie jeszcze jeden fotel bo jest tylko jeden. I chyba dokupię kalki. Najpierw chciałem te: ale ostatecznie będą te: Jesli coś trzeba jeszcze dokupić, czekam na sugestie. No i najważniejsze - jakie farby polecacie (najlepiej gunze lub tamka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Odkurzyłeś pudło ze składu, czy może gdzieś można go teraz kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2016 Tegoroczny mikołajkowy zakup z aledrogo od kolegi Rektor z forum (było ogłoszenie na forum). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Towar spod lady. Szczęściarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semtex Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Cześć, w zasadzie ze składowych do naszego D Blk52 masz komplet wyróżniających go elementów - zamiennie w dodatkowych ramkach hase i w zestawie CMK, w CMK brakuje anteny pod wlotem powietrza (obok bombla/ bąbla) ale jest w ramkach(YF). Reszta składowych z dyszą Airesa to komplet. Kokpit i brakujący fotel - nie wiem jaki jest zestaw kokpitu - najbliżej Naszym do F-16I Sufa Aires albo F-16F Wolfpack, ten ma właściwe fotele - "baranek" na siedzisku i oparciach oraz właściwe stabilizatory przy zagłówkach. Jest blacha interior Eduard do DBlk52 Kinetic - wyprzedana, do szukania w sklepach, aktualnie jest w dobrej cenie na E-bay U.K. Kalki z tej edycji Techmodu - dobre, jest dodatkowa wersja "pełny tygrys" z ModelMaker z wersji demo - maski do pasków, świetnie się prezentują. CFT - jeśli chcesz montować robi Arma Hobby, ( te zestawowe mają fantazyjne linie podziału) jak również wyrzutniki podkadłubowych flar (fajne). Podwieszenia - najsłabszy punkt zestawu - belka podkadłubowa oraz belki podskrzydłowe do baniaków oraz środkowa B1, B9 i F1 ( dla GBU, AGM, JADM itp.) nie nadają się do zastosowania, będą odstawać. Polecam wyciągnąć z jakiegoś zestawu Kinetic / Tamiya albo karambolis8 -Adam Gudynowski - robił żywiczne klony z Tamki do swojej pracy (https://www.scalemates.com/profiles/mate.php?id=26926&p=projects&project=22988). Belki z prowadnicami dla AIM są poprawne , same pociski nie - potrzebujesz AIM 9X - Eduard albo Arma Hobby. Brakuje Snipera - zasobnik obserwacyjny - albo Edek, albo do wyciągnięcia z zestawów Kinetic ( jest w niektórych F-16 i Hornecie) albo Academy F-15E Seymour Jonson ( nowe edycje z nowymi ramkami), Wolfack się nie nadaje i drogi, shull trudno osiągalny i też drogi. To tyle . Jeśli masz ochotę - podzielę się wiedzą w trakcie budowy z sympatii za Horneta:) Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2016 Oj, dużo tych informacji. Bardzo dziękuje. Posegreguje drobiazgi, zrobię fotki i mam nadzieję, że uda mi się to złożyć w całość. Co do zbiorników komforemnych, to latały Jastrzębie z samym garbem w wersji dwuosobowej? Czy snajper zawsze był montowany, czy jest jakaś wersja uzbrojenia bez Snipera lub ewentualnie można zrobić go bez podwieszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semtex Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Latają z CFT jak i bez, podobnie ze Sniperem, latają także w konfiguracji gładkiej, zależy od misji/zadania. http://www.zoom.mon.gov.pl/galerie/polskie-jastrzebie-mega-galeria/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Też go licytowałem. Cena mnie powaliła troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Na Ebayu do kupienia z tego co widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Sniper z Edka to dobra inwestycja i niedroga. Możesz go zawsze dokupić na sam koniec, bo jego brak nie przeszkadza w budowie. F-16 ze sniperem fajnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Czy te zbiorniki będą ok? http://www.armahobby.pl/1-48-cft-for-tamiya-f-16c.html AIM 9X zamawiam z Arma Hobby. I teraz pytanko co jeszcze tam mógłbym kupić? Mają chyba biorniki podwieszane. Co oprócz AIM powiesić żeby to było zgodne z rzeczywistością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 CFT są ok, ale idealnie do Hasegawy pasować nie będą. Odlewy są cienkościenne, więc podejrzewam, że troszkę podpiłowując, a trochę naginając i łapiąc na CA da się je dopasować niewielkim wysiłkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 ...Co oprócz AIM powiesić żeby to było zgodne z rzeczywistością. AN/ALE 47 Tanie i ładne, i 30sztuk w zestawie - wystarczy na ładnych kilka modeli. GBU-31 JDAM GBU-38 JDAM Ładniejsze od zestawowych. Z resztą, są też u nich i Belki TER, zbiorniki dodatkowe, pylony podwieszeń. Jak chcesz wydać kasę, to będzie na co. Uzbrojenie m.in. polskich F-16C/D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 AIM 9X GBU-31 Kalki z czerwonym tygryskiem zamówione. Zostawię CFT zestawowe. Myślę, że tygrysek ukryje błędne linie. Część spróbuję poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Może lepiej Mavericki? Te GBU z Army są niezbyt udane, a AGM-65 Eduarda to małe dzieło sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Sniper zamówiony. Można i AGM-65 kupić tylko muszę poszukać gdzie są w Polsce dostępne. EDIT: Widzę, że w żywicach mam AGM-154 JSOW - czy my takie mamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 10 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2016 Zastanawiam się, czy dokupić blachy http://www.mojehobby.pl/products/F-16D-Hasegawa-4196825.html czy żywice http://www.mojehobby.pl/products/F-16I-Sufa-kokpit-HAS.html Mam kokpit zywiczny, ale do wersji jednomiejscowej, więc i tak z tyłu byłby zestawowy plus fotele żywiczne. Za dużo nie widać, więc mam dylemat, bo wolałbym zainwestować w uzbrojenie lub zacząć już zbierać na wersję jednomiejscową z szarym tygryskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 Sniper zamówiony. Można i AGM-65 kupić tylko muszę poszukać gdzie są w Polsce dostępne. EDIT: Widzę, że w żywicach mam AGM-154 JSOW - czy my takie mamy? Mavericki zamów, to Ci MH sprowadzi. AGM-154 nie mamy chyba jeszcze, ale mamy ponoć mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 Sniper zamówiony. Można i AGM-65 kupić tylko muszę poszukać gdzie są w Polsce dostępne. EDIT: Widzę, że w żywicach mam AGM-154 JSOW - czy my takie mamy? Mavericki zamów, to Ci MH sprowadzi. AGM-154 nie mamy chyba jeszcze, ale mamy ponoć mieć. Chyba mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 Chyba mamy Bojowe mamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 Mamy, od samego początku obecności szesnastek w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 To pomyliłem je z czymś innym w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 Pomyliłeś z AGM-158 JASSM. Te dopiero mamy mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 W rzeczy samej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2016 Przy okazji pytanko z innej beczki. Czy MiG-29 9.12 z GWH muszę kupić early czy late, aby zrobić polskiego? Mam już Su-22 z dodatkami, planuje kupić F-16 jednomiejscowy (nie wiem jeszcze z którego najlepiej zrobić polskiego). Chciałbym mieć kolekcje większości samolotów używanych w Polsce po IIWW, a zacząć od najnowszych i powoli do coraz starszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi