SławekK Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 No to wracam do prezentacji swoich modeli, tym razem coś podwójnie polskiego: Fiat 508/III Furgon z IBG. Na początek zdjęcie nie moje - Pana Joachima Makowskiego z Bytomia w 2015 roku - gdzie zresztą model został wyróżniony . Nie mam zdjęć sprzed malowania, więc jedynie opiszę co dorabiałem . Na pewno komorę silnikową, ale wyszła ciemno, a do tego przez podniesioną klapę niewiele widać. Kabina jest wyposażona, ale i w oryginale była dość skromna . Poprawiłem uchwyty do narzędzi, stelaże na pace, dodałem wycieraczki i klamki, ponieważ pojazd jest popsuty, stąd korba . Gdzieś na Śląsku odrestaurowano ten pojazd, a na sieci był filmik, więc podpatrywałem na nim co i jak . Figurki są z białego metalu od Mirage Hobby - kupiłem je przypadkowo - były w paczce z załogą Lee... zestaw musiałem kupić drugi raz, ale nie żałuję, bo te fajnie się prezentują . Pojazd jest z Manewrów Wołyńskich, a gdzieś przeczytałem, że "wrogie oddziały" rozróżniano po różnokolorowych opaskach na rękawach - ta załoga należy do "czerwonych" . Model też kupiony dość przypadkowo, ale nie żałuję! Sam model jest w mojej ocenie dobry, teraz są nawet do niego blachy z Parta (nie dla tej wersji, ale to bez znaczenia). Jest mały, ale warto któregoś z Fiatów kupić i skleić!!!! Model generalnie bardzo doceniany na konkursach, ale proszę i o ocenę na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Szczepan Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 Fajne, fajne, rośliny wyglądają bardzo realistycznie. Ten siedzący z tyłu wygląda jakby miał podbite oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 Świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 16 Grudnia 2016 Share Napisano 16 Grudnia 2016 Przeginasz z tymi obiciami ;) I po co te dziwaczne badyle/korzenie ? - widziałeś coś takiego w naturze ? Mnie przypomina kawałki imbiru i pietruszki ;) Gratuluję wyróżnień . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Grudnia 2016 Share Napisano 16 Grudnia 2016 Powiedziałbym że model przeciętny. Z rzeczy które mi się nie widza to obicia, które w zasadzie w tej skali bym sobie chyba darował. Do tego elementy o których wspominał Marcin. Do tego brak śladów po kołach i zakurzonych w odpowiedni sposób opon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 16 Grudnia 2016 Share Napisano 16 Grudnia 2016 Każdą twoją prace jaką tu widziałem psujesz tymi "obiciami" które pokrywają bezsensownie niemal każda możliwą powierzchnie. Wygląda to wręcz jakbyś zdmuchiwał/strzepywał czarną farbę z pędzla na cały model, zupełnie losowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2016 Po dłuższym zastanowieniu muszę wam przyznać rację, że z obiciami przesadzam... Przydała się chwila refleksji... same robienie odprysków jest dość ciekawe... ale w umiarze . W '72 powinno mieć to jeszcze większy umiar... Z tymi modelami już nic nie zrobię, ale będzie to nauczka na przyszłość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi