radziki888 Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 Witam, Galeria plus film z malowania i ostatecznego montażu modelu: Fw 190A-8 standard wings, skala 1:72 weekend od Eduarda. Gdyby nie czas i praca jakie poświęciłem na poskładanie filmu, nie wstawiłbym tej galerii. Model odbiega od tego czym chcę się dzielić z Wami. Zdaję sobie sprawę z niedociągnięć; - dziwnych kolorów RLM 74 i RLM 75 - kalek, które połapały "wasza" mocniej niż reszta powierzchni (w dużej mierze dzięki mojemu zaaferowaniu filmowaniem, zapomniałem psiknąć warstwę lakieru na kalki...) - pewnie jeszcze mnóstwo innych mniejszych baboli... Jednak jak wspomniałem na początku, to film przeważył o wstawieniu tej galerii i chciałbym, aby w ramach możliwości to on był bohaterem komentarzy... Złapałem zajawkę na kręcenie swoich wypocin i chciałbym, aby filmiki dawały dużo radochy nie tylko mnie ;-) Jest to mój pierwszy film, pierwsza połowa kręcona aparatem, druga kamerą. Oświetlenie takie samo jak to, którego używam do robienia zdjęć. Zdjęcia: Film: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 Świetny, nie mam nic więcej do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Krótko mówiąc kolego jest BOMBA!!! Jedyne co psuje mi trochę narządy wzroku to zbyt ubłocone koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Coraz więcej warsztatów w postaci filmu, podoba mi się ten trend;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Malowałeś na folii z jakiegoś specjalnego powodu, czy żeby do filmu ładnie na niebieskim tle wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziki888 Napisano 19 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2016 Dzięki za komentarze! :-) Do malowania brałem folię, żeby nie psikać po niebieskim tle, bo to barwiony karton i ciężko by było wyczyścić. Muszę sobie zmontować jakąś matową folię, żeby tak nie odbijała światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafako Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Bardzo efektownie pomalowany, ale jak ktoś przede mną wspomniał koła przesadnie ubłocone i ten kolor jakiś taki rdzawy. Co do filmiku to od początku oglądania zastanawiałem się nad zasadnością przyklejania przed malowaniem anten, działek, stopnia, rurki pitota i jak się później okazało miałem rację co do moich wątpliwości Nie ma takiej możliwości żeby te delikatne elementy przetrwały bez szwanku proces malowania, że o washu nie wspomnę... Zastanawia mnie również podkład z metalizera skoro późniejsze obicia i tak malowałeś pędzlem? Na początku myślałem, że będziesz na końcu skrobał do sreberka. Tak czy siak model zacny i szczególne brawa za chęć podzielenia się z innymi filmikiem z procesu malowania i wszystkich pozostałych zabiegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Poza niezbyt dobranymi kolorami to modelik jest super. Niejedna foczka w czteryosiem chciałaby tak wyglądać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 świetny model, świetne zdjęcia. Jednak przy kabinie za duże obicia jak na tą skalę. Chyba ,że faktycznie takie są na samolotach to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 A-8 nie miała drewnianie śmigło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Bardzo fajny, tylko te błoto na kołach chyba trochę przesadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 A-8 nie miała drewnianie śmigło? Metalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Gdzieś czytałem, że A-8 i A-9 mialy drewniane VDM, dlatego pytam. Dora i Tank oczywiście drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Rzadko, ale bywały. Drewniane łopaty w A-9 i F-9 miały szersze łopaty i charakterystyczny kształt z lekką ostrogą na końcu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Oki, wszystko jasne, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi