myszoskoczek Napisano 24 Grudnia 2016 Share Napisano 24 Grudnia 2016 (edytowane) Witam w kolejnym warsztacie, pierwsza aktualizacja: Model został przez aniołka dostarczony. Co do malowania, jeszcze nie wiem, na pewno jedno z dwóch francuskich. Życzę wesołych świąt i przyjmnej "pasterki" )) Edytowane 24 Grudnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 24 Grudnia 2016 Share Napisano 24 Grudnia 2016 To będzie bardzo ciekawe. Zasiadam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 25 Grudnia 2016 Share Napisano 25 Grudnia 2016 To działaj i życzę powodzenia Będę dokładnie podglądał ,ponieważ nastopny mój warsztat to również Mirage tylko z Italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 25 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2016 (edytowane) Pierwsze koty z płoty. Zacząłem powoli, od kokpitu. Malowany Vallejo 70.862 Black Grey (miał być w pełni czarny, ale stwierdziłem że lekko jaśniejszy odcień będzie bardziej plastyczny). Kabina będzie zamknięta więc nie ma co siedzieć nad wnętrzem. Zrobię drybrush farbą 70.905 (ma przyjemny niebieskawy odcień) żeby uwydatnić jakieś detale, potem sido i kalki na tablice. Na tak ciemnej farbie nie ma co robić washa, i tak wszystko się zleje. Pozdrawiam i zapraszam do dalszego śledzenia wątku ) Edytowane 25 Grudnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Grudnia 2016 Share Napisano 25 Grudnia 2016 Malowany Vallejo 70.862 Black Grey (miał być w pełni czarny, ale stwierdziłem że lekko jaśniejszy odcień będzie bardziej plastyczny). I bardzo dobrze, intensywny czarny stworzył by wrażenie czarnej plamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 25 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2016 Właśnie tego efektu staram się uniknąć. Jest wiele samolotów z czarnym kokpitem i to wszystko w środku zlewa się w jednolitą masę w której nic nie widać. Mam nadzieje że mi się uda )) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 25 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2016 (edytowane) Na tę chwilę kokpit wygląda tak: Myślę że nie wyszło najgorzej, zwłaszcza że będzie nad tym jeszcze kabina. Z ciekawszych rzeczy to hud został pokolorowany zwykłym markerem, wygląda według mnie ciekawiej niż farby clear, że względu na to że marker pod różnymi kątami padania światła przybiera barwy od ciemnego fioletu do jasnego niebieskiego (miałem go pod ręką). Edytowane 25 Grudnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 25 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2016 Hmmm.. szczerze o tym nie pomyślałem... Mam szczerą nadzieję że nic się nie stanie :// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 25 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2016 Nieco przestraszony wpisem rava, zmieniłem hud na kawałek zielonego plastiku. Pomalowałem fotele, wkleiłem do kokpitu, sama wanna kokpitu nie jest przyklejona. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 26 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2016 Kolejny update: Kokpit pokryłem satyną, według mnie nie wygląda tragicznie (dajcie znać jak się podoba): Następnie pomalowałem czarną bazą części, które docelowo będą srebrne: Skleiłem trochę podwieszeń: Co do samego zbiornika paliwa, chciałbym żeby wyglądał mniej więcej tak jak tu: Postanowiłem, że pomaluję zbiornik na srebrno, potem lakierem do włosów, następnie zielony kamuflaż, zdrapię farbę, tak żeby spod spodu wyszedł srebrny, na koniec zrobię takie "niechlujne" podmalówki nieco innym odcieniem zieleni. Macie inne propozycje? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 26 Grudnia 2016 Share Napisano 26 Grudnia 2016 Pomysl dobry z malowaniem zbiornika Fotka potwierdza Twoj zamysl ,jednak jak dla mnie troche dziwne ,ale to Twoj samolot i maluj jak Ci sie podoba Moj bedzie taki powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 26 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2016 Jurku czekam na warsztat )) Miraże to w ogóle są śliczne samoloty. Mają w sobie taką dziwną "delikatność" której nie mają inne (ani wschodnie, ani zachodnie) maszyny. Do takiej subtelności chyba najbliżej F-5 ale do miraży F.1 czy 2000 sie nie umywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Jest już jakiś pomysł na malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 27 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2016 Owszem, trochę o tym zapomniałem ) Malowanie będzie pudełkowe, bez żadnego zdziwiania. Francuskie, okazyjne, o ile sie nie myle to malowanie z okazji odejścia od służby, dokładnie rok 2014. Samolot będzie, oczywiście, nieco brudniejszy niż na zdjęciach, ale ogólny zamysł pozostaje )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Brawo Ja już od okolicznościowych odchodzę mam dość po Phantomie Koncze Rafale i już nie mogę się doczekać Mirage Zgadzam się z Toba ,stare te fury ,ale "coś" w nich jest Jak założę warsztat to zapraszam do podgaladania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 27 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2016 Bardzo chętnie pooglądam ten warsztat bo przy tym marmurku na rafale mnie zaintrygiwałeś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Ładnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 27 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2016 Pomalowałem wnęki podwozia, potem poszedł wash. Pomęczyłem się trochę z dyszą, potem jeszcze polecą oleje więc spokojnie nie będzie tak tragicznie ) (zaciek widoczny w dolnej części jest już zmyty) O to mi chodziło kiedy mówiłem o ładnej sylwetce, jest taka "dynamiczna" Pozdrawiam i zapraszam do dalszego oglądania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 27 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2016 Witam. Kupiłem wash od tamki, według mnie bardzo fajny, może ten brąz trochę zbyt "rdzawy" ale na lekko niebieskim malowaniu będzie się prezentować fajnie. Skleiłem całą bryłę, całość spasowana dosyć dobrze, może poza wlotami powietrza, tu będzie trochę szlifowania. Pomalowałem podwozie na srebrno, i muszę przyznać że srebrny to nie jest najłatwiejszy kolor do kładzenia ://// Jak można zauważyć, ciągle eksperymentuję ze zdjęciami, a dokładniej z obróbką, szukam idealnych presetów, jak je znajdę to wszystkie zdjęcia będą w miarę możliwości jednolite ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 ekstra to wychodzi jak narazie a jakim srebrem malujesz ze jest ci ciężko malować ?? Ja maluje alcladami trochę drogie ale jak dla mnie warte zainwestowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 27 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2016 Chyba muszę się przerzucić przy okazji następnego modelu na alcady, bo taki zwykły srebrny bodajże vallejo game colors chrome silver, niby daje w miarę dobry efekt, ale w moim odczuciu, z bliska wygląda to jak najzwyklejsza tania srebrzanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Bardzo lubie ten samolot !! Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 28 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2016 Kolejna aktualizacja. Przykleiłem oszklenie, zostanie na stałe bo zamknięte. Zamaskowałem dyszę i wnęki podwozia, prysnąłem kontrolnym podkładem: Podkład dostały również klapy podwozia, i pylony. Zbiornik paliwa pomalowany srebrem, czeka na lakier do włosów w celu "drapania" Chciałem zacząć dyskusję na temat Mirage F.1. Co sądzicie o tym samolocie? Ja jestem zdania że to piękny samolot, nieco niedoceniany w światku modelarskim, spychany na bok na rzecz ef szesnastek, tomcatów, migów 29 itd. Sama sylwetka jest według mnie dość specyficzna, zwłaszcza z wyciągniętym "połamanym" podwoziem. Z wyglądu przypomina nieco brytyjskiego Jaguara, czy to przypadek, czy brytyjczycy i francuzi się jakoś umówili? Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji ) P.S. Uporałem się ze zdjęciami, mam nadzieję że nie kłują mocno po oczach :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Elegancko czysto to narazie wychodzi oby tak do końca Co do F.1 jest to piękny samolot na pewno będę chciał takiego rzucić na warsztat w przyszłosci tylko ze raczej w 1/48 no i chciał bym tez Super Étendard których tez jest bardzo mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 28 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2016 Elegancko czysto to narazie wychodzi oby tak do końca Dzięki, mam nadzieję że wyjdzie lepiej niż korsarz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi