GILBERT Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Witam To może zacznę od początku... Historia mojej przygody z modelarstwem zaczęła się w podstawówce, lata 90, kiedy to, nastąpił jakiś" boom" na sklejanie modeli. Pamiętam, że w mojej miejscowości w tamtych czasach można było kupić modele plastikowe samolotów oraz farbki humbrol , ale niestety były dość drogie, więc nie każdy mógł sobie na nie pozwolić. W tym czasie w kioskach ruchu pojawił się Mały Modelarz, którego zacząłem kupować i sklejać jak wielu moich kolegów z klasy. Był to naprawdę bardzo fajny sposób na spędzanie czasu. Wtedy nie było 5 telewizorów w domu, mało kto miał komputer czy pegasusa itp. czasu było sporo więc się nudziło, a sklejanie kartonowych modeli było czymś ciekawym. Radość ze skończonego modelu i postawienie go na półce było dumą i satysfakcją. Miło wspominam tamte czasy. Sklejałem tylko modele samolotów, czołgi, raczej mnie przerażały, na widok wycinania gąsienic itp.. Gdy już byłem trochę starszy, przestałem sklejać i zostawiłem modelarstwo. Po tych kilkunastu latach przerwy rozpocząłem od nowa swoją przygodę. Zaczęło się od tego, że urodził mi się syn. W rozmowie z żoną opowiedziałem jej o tym, że sklejałem kartonowe modele samolotów. Poprosiła mnie o sklejenie takich samolocików nad łóżeczko dla małego, no i tak pasja wróciła...Podczas sklejania kolejnego samolotu, zaglądałem coraz częściej do internetu by dowiedzieć się jak najwięcej na temat technik sklejania czy retuszu modeli kartonowych. Natrafiłem na pewną pracę, dioramę , nie pamiętam autora , ale przedstawiała zaprzęg konny z wozem z rannymi żołnierzami, który utknął w błocie. Byłem pełen podziwu, nie mogłem w to uwierzyć, że ktoś tworzy takie genialne prace. Zmotywowało mnie to do spróbowania swoich sił w modelarstwie plastikowym. Sprawdzając sklepy, szukając figurek okazało się, że teraz modele nie są takie drogie i będę mógł sobie na nie pozwolić. Pierwsze modele figurek kupiłem za 15 zł plus kilka farb , pędzle, wiedza z internetu i tak to się zaczęło... Przedstawiam Wam swój ponad 3 letni dorobek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Ta z typkami co z drzewa wodę czerpią jest urocza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 No ale tą ostatnią to pozamiatałeś. O k... !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Początek był już ciekawy ale końcówka przerosła moje najszczersze oczekiwania. Ciesze się że zechciałeś się tym podzielić, naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 jeszcze nie wszystko udało mi się zamieścić, także jeszcze coś będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Błażewski Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 nie sadzilem ze Modelarstwo może byc tak wstrzasajace GRATULACJE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Wstrząsające ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 diorama przedstawia ludobójstwo na Wołyniu przez ukraińców , robiłem ją na zamówienie ok. 5 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Acha - myślałem że filmy o zombie Cię zainspirowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 ciąg dalszy nastąpi. . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Widać ogromny postęp. Szczególnie interesująca jest diorama z rzezią wieśniaków. Do tego świetnie malujesz drewno- jakim sposobem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Masakratory i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 masakratory.,... .a co się nie podoba, jeśli mogę wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 masakratory.,... .a co się nie podoba, jeśli mogę wiedzieć Detal jest kiepski, np te rowery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 masakratory.,... .a co się nie podoba, jeśli mogę wiedzieć Porównaj sobie z dioramami Pędzelka, a potem jeszcze Korowiowa to zobaczysz jak dłuuuga droga Cię czeka. Ja oglądając tą tfurczość mogę pochwalić tylko entuzjazm. Masz spore braki przy pracach nad detalem (rower jest tego doskonałym przykładem), a przechodzisz do dioram, które są opowiadaniem i według mnie najtrudniejszą dziedziną modelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi