gorlock Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Witam! Zainspirowany poniższymi fotkami, które znalazłem na fb, postanowiłem nabyć i wykonać kanadyjskiego Leoparda 2A4 Baza modelu to nie dawno wypuszczony Hobby Boss. Przyznam, że byłem pod wrażeniem ładnych powierzchni antypoślizgowych i spawów....ale to jedyne rzeczy, którymi można się zachwycać. Model niesamowicie uproszczony jak na dzisiejsze standardy. Część narzędzi, grille odlane razem z kadłubem, niektóre elementy w postaci litych prostopadłościanów bez żadnego detalu. 90% peryskopów odlanych z przezroczystego plastiku nadawała się do kosza ( jamy skurczowe). 200 zł za ten model to stanowczo za dużo... Osiągnięcie efektu podobnego do egzemplarzy na zdjęciach wymagało masę pracy, poprawek, scratcha i blaszkowania. Użyłem blaszek ET do mengowego Leo 2A4, lufki RB, żywicznych wyrzutników Leopard Club i wieżowych skrzynek Eduard. Wszystkie szkła peryskopów, dalmierza wymienione na płytę dvd. Gąski zestawowe są przyzwoite jednak ja użyję gąsienic AFV Club, które są lepiej zdetalowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 No to żeś się naryrał ale wykonanie jak zawsze - klasa najwyższa! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek R Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Widać masę pracy włożoną w model ale końcowy efekt jest świetny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Widać twój standard. Z tego co piszesz to faktycznie słabo się Hobby Boss popisał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted January 16, 2017 Author Share Posted January 16, 2017 Leopard Workshop ma anteny metalowe do niego Tak wiem, jeśli nie wykombinuję dobrych samoróbek to zapewne kupię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 A gdzie Kama3? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted January 17, 2017 Author Share Posted January 17, 2017 Kama3 sie zawiesil na kabelkowaniu silnika ale wkrotce to sie zmieni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted January 18, 2017 Author Share Posted January 18, 2017 czy te dwie skrzynki ktore sa za wlazem dcy sa jako 2 oddzielne czesci czy tez jako jedna calosc. Eduard zaprojektował je jako 2 oddzielne skrzynki na wspólnej podstawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Piękna robota! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkin Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Super, jakieś postępy z prac? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted February 15, 2017 Author Share Posted February 15, 2017 Chwilowo brak postepow. Troche odpoczywam od modelowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted May 31, 2017 Author Share Posted May 31, 2017 Doszły gąsienice H.K. Creation i anteny Leopard Workshop. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 Bardzo ładnie, czekam na malowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hico Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 Też czekam na malowanie z niecierpilwością Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts