gorlock Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Witam! Zainspirowany poniższymi fotkami, które znalazłem na fb, postanowiłem nabyć i wykonać kanadyjskiego Leoparda 2A4 Baza modelu to nie dawno wypuszczony Hobby Boss. Przyznam, że byłem pod wrażeniem ładnych powierzchni antypoślizgowych i spawów....ale to jedyne rzeczy, którymi można się zachwycać. Model niesamowicie uproszczony jak na dzisiejsze standardy. Część narzędzi, grille odlane razem z kadłubem, niektóre elementy w postaci litych prostopadłościanów bez żadnego detalu. 90% peryskopów odlanych z przezroczystego plastiku nadawała się do kosza ( jamy skurczowe). 200 zł za ten model to stanowczo za dużo... Osiągnięcie efektu podobnego do egzemplarzy na zdjęciach wymagało masę pracy, poprawek, scratcha i blaszkowania. Użyłem blaszek ET do mengowego Leo 2A4, lufki RB, żywicznych wyrzutników Leopard Club i wieżowych skrzynek Eduard. Wszystkie szkła peryskopów, dalmierza wymienione na płytę dvd. Gąski zestawowe są przyzwoite jednak ja użyję gąsienic AFV Club, które są lepiej zdetalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 No to żeś się naryrał ale wykonanie jak zawsze - klasa najwyższa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Widać masę pracy włożoną w model ale końcowy efekt jest świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Widać twój standard. Z tego co piszesz to faktycznie słabo się Hobby Boss popisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2017 Leopard Workshop ma anteny metalowe do niego Tak wiem, jeśli nie wykombinuję dobrych samoróbek to zapewne kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 A gdzie Kama3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 17 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2017 Kama3 sie zawiesil na kabelkowaniu silnika ale wkrotce to sie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2017 czy te dwie skrzynki ktore sa za wlazem dcy sa jako 2 oddzielne czesci czy tez jako jedna calosc. Eduard zaprojektował je jako 2 oddzielne skrzynki na wspólnej podstawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Piękna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 Super, jakieś postępy z prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 Chwilowo brak postepow. Troche odpoczywam od modelowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 31 Maja 2017 Autor Share Napisano 31 Maja 2017 Doszły gąsienice H.K. Creation i anteny Leopard Workshop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Bardzo ładnie, czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Też czekam na malowanie z niecierpilwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi