Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Zainspirowany poniższymi fotkami, które znalazłem na fb, postanowiłem nabyć i wykonać kanadyjskiego Leoparda 2A4

13130957_1757371574476239_7261371116590765759_o.jpg

13130973_1757370454476351_726433093525635970_o.jpg

Baza modelu to nie dawno wypuszczony Hobby Boss. Przyznam, że byłem pod wrażeniem ładnych powierzchni antypoślizgowych i spawów....ale to jedyne rzeczy, którymi można się zachwycać. Model niesamowicie uproszczony jak na dzisiejsze standardy. Część narzędzi, grille odlane razem z kadłubem, niektóre elementy w postaci litych prostopadłościanów bez żadnego detalu. 90% peryskopów odlanych z przezroczystego plastiku nadawała się do kosza ( jamy skurczowe). 200 zł za ten model to stanowczo za dużo...

Osiągnięcie efektu podobnego do egzemplarzy na zdjęciach wymagało masę pracy, poprawek, scratcha i blaszkowania. Użyłem blaszek ET do mengowego Leo 2A4, lufki RB, żywicznych wyrzutników Leopard Club i wieżowych skrzynek Eduard. Wszystkie szkła peryskopów, dalmierza wymienione na płytę dvd. Gąski zestawowe są przyzwoite jednak ja użyję gąsienic AFV Club, które są lepiej zdetalowane.

IMG_0853.jpg

IMG_0843.jpg

IMG_0854.jpg

IMG_0847.jpg

IMG_0838.jpg

IMG_0841.jpg

IMG_0845.jpg

IMG_0848.jpg

IMG_0851.jpg

IMG_0859.jpg

IMG_0849.jpg

IMG_0855.jpg

Napisano
Leopard Workshop ma anteny metalowe do niego

Tak wiem, jeśli nie wykombinuję dobrych samoróbek to zapewne kupię.

Napisano
czy te dwie skrzynki ktore sa za wlazem dcy sa jako 2 oddzielne czesci czy tez jako jedna calosc.

Eduard zaprojektował je jako 2 oddzielne skrzynki na wspólnej podstawie.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...