net_sailor Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 Każdy teraz robi Miraża to ja też ulepiłem Spróbowałem coś wycisnąć ze stareńkiej Hasegawy. Model jest dość prosty, linie ma wypukłe. Od siebie dodałem tylko nowy fotel żywiczny (rewelacyjny Mk. 4 od Barracudy) oraz metalowego pitota. Podmieniłem też podskrzydłowe rakiety Matra R-530 na nowszą wersję D. Zdjęcia z drugiej sesji są ciut mniej kontrastowe, ale lepiej oddają kolory: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 Ładny, ale dziewiczy metal na spodzie bardzo razi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Focus Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 Wg Hasy ten spód to silver gray a jak patrzyłem na zdjęciach to mało było tam silveru ja swój malowałem spod głównie H28 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
net_sailor Posted January 20, 2017 Author Share Posted January 20, 2017 Spód w Mirage F1 jest ewidentnie metaliczny. Może nie tak bardzo jak u mnie na zdjęciach, bo silne światło podkreśla odbłysk, ale to zdjęcie jest bliższe rzeczywistości: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Focus Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 http://www.arcair.com/awa01/501-600/awa551-MirageF1C-333LORRAINE/00.shtm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
net_sailor Posted January 20, 2017 Author Share Posted January 20, 2017 Ale dlaczego bierzesz samolot z samego końca służby (2003 r.), z już mocno utlenionym pokryciem, zamiast nówkę: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19robi88 Posted January 21, 2017 Share Posted January 21, 2017 Ze stajni mirage model F1 według mnie jest najładniejszy ma coś w sobie twój modelik całkiem ładnie wyszedł szkoda ze linie wypukłe a nie wklesle brakuje mi trochę delikatnego przykurzenia powierzchni ale i tak git Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
net_sailor Posted January 21, 2017 Author Share Posted January 21, 2017 Nie ma sensu się męczyć z ryciem linii skoro wyszedł nowy model Special Hobby. Tylko czekam na edycję z francuskimi malowankami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19robi88 Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 No właśnie korci mnie ten mirage ze special hobby bo bardzo fajny modelik z niego wychodzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts