jasiokop Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Czesc, sluchajcie widzialem kawalek takiej reklamy tv o jakiejs gazetce z ktora mozna zbierac i budować statek Vasa. Chciałbym do niej dotrzeć ale nie pamietam zupelnie jak sie nazywa wydawnictwo ani w sumie nic nie pamietam z tej reklamy.Spodobal mi sie ten statek i z tego co zdazylem zauważyć to skala jest duza wiec sam model bedzie duży. Pomożecie? Słyszeliście o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszK. Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Wydawnnictwo DeAgostini, ich najnowszy projekt więc wejdź na stronę główną, a na pewno się natkniesz na ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Tutaj masz założony temat przez Agnieszkę: viewtopic.php?f=79&t=56601 Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiokop Napisano 24 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2017 A rzeczywiście dzięki, nawet kojarzę to wydawnictwo De Agostini. Mój sąsiad kiedyś coś on nich zbierał i był zadowolony. Znalałem stronę kolekcji https://www.deagostini.com/pl/kolekcja/vasa/ Ciekaw jestem stopnia trudności w składaniu tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bziumik Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 Też się nad tym zastanawiałem, ale jak policzyłem wszystkie numery to mi wyszło ponad 3000 zł. To mnie ostudziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 Radzę prenumeratę. Po kilku numerach numery przestają się praktycznie ukazywać w normalnej dystrybucji.Niestety ostatnio ich firma dystrybucyjna bardzo spóźnia się z wysyłką, ale cierpliwość przy tego typu modelach jest wymagana. Po za tym trzeba sprawdzać dobrze zawartość i stan części, ale w razie jakichkolwiek uwag reagują bardzo szybko i od razu przysyłają bezpłatnie jeszcze jeden egzemplarz. Można też przeczekać 3 lata i kupić całość znacznie taniej na portalach aukcyjnych. Mniej więcej nieco ponad 1/3 ceny wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiokop Napisano 26 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2017 Całości to bym nie chciał od razu, bo to i tak spora suma na wydanie na raz.. Ja to zawsze wole brac w ratach, nawet moja żona się smieje ;p tak już jakoś mam, że wolę wydawać mniej ale sukcesywnie niż dużą kwotę od razu. Tu sobie przeliczyłem, że mniej więcej 100 zł miesięcznie jestemw stanie wydać. No i w sumie wolę składac krok po kroku niż całość od razu, bo pewnie ogrom pracy na raz by mnie przeraził hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiokop Napisano 26 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2017 Też się nad tym zastanawiałem, ale jak policzyłem wszystkie numery to mi wyszło ponad 3000 zł. To mnie ostudziło. No racja, kwota nie jest mała, ale sąsiad mi mówił - zapalony modelarz - że się opłaca. On tak jak wspominałem zbierał Dwunastu Apostołów, wydaje mi się że prenumerował i jest zadowolony. To jest własnie to że jak się wydaje w ratach to się tak tego nie odczuwa, poamietam że on wtedy zrezygnował chyba z picia piwa i to tez mu d\na dobre wyszło hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opel8 Napisano 26 Stycznia 2017 Share Napisano 26 Stycznia 2017 jasiokop - ja tez się właśnie zastanawiałem nad tą prenumeratą i zamówiłem. Byłoby fajnie gdybyś też się zdecydował to moglibyśmy sobie coś podpowiadać. Bo jestem w tym zielony i pewnie wszystkie uwagi będą cenne. Tym bardziej, że widziałem (http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=79&t=56601) że masz sąsiada który ma jakieś doświadczenie to w razie czego Ci podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 26 Stycznia 2017 Share Napisano 26 Stycznia 2017 Uderzajcie na KOGĘ. Tam już jest relacja http://www.koga.net.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=46612 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiokop Napisano 26 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2017 Opel8 - wiesz co ja tez nie mam jakiegoś dużego doświadczenia w tym temacie wiec nie wiem czy coś pomogę. Ale tak sobie postanowiłem że spróbuję a co tam, zapowiada się ciekawie no i fajne hobby. Chodze sobie teraz po tych forach modelasrkich i widze jaka mozna na to złapać zajawke, ja pocwicze na tej Vasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi