Jump to content

Model Vasa

jasiokop
 Share

Recommended Posts

Czesc, sluchajcie widzialem kawalek takiej reklamy tv o jakiejs gazetce z ktora mozna zbierac i budować statek Vasa. Chciałbym do niej dotrzeć ale nie pamietam zupelnie jak sie nazywa wydawnictwo ani w sumie nic nie pamietam z tej reklamy.Spodobal mi sie ten statek i z tego co zdazylem zauważyć to skala jest duza wiec sam model bedzie duży. Pomożecie? Słyszeliście o tym?

Radzę prenumeratę. Po kilku numerach numery przestają się praktycznie ukazywać w normalnej dystrybucji.

Niestety ostatnio ich firma dystrybucyjna bardzo spóźnia się z wysyłką, ale cierpliwość przy tego typu modelach jest wymagana.

Po za tym trzeba sprawdzać dobrze zawartość i stan części, ale w razie jakichkolwiek uwag reagują bardzo szybko i od razu przysyłają bezpłatnie jeszcze jeden egzemplarz.

Można też przeczekać 3 lata i kupić całość znacznie taniej na portalach aukcyjnych.

Mniej więcej nieco ponad 1/3 ceny wychodzi

Całości to bym nie chciał od razu, bo to i tak spora suma na wydanie na raz.. Ja to zawsze wole brac w ratach, nawet moja żona się smieje ;p tak już jakoś mam, że wolę wydawać mniej ale sukcesywnie niż dużą kwotę od razu. Tu sobie przeliczyłem, że mniej więcej 100 zł miesięcznie jestemw stanie wydać. No i w sumie wolę składac krok po kroku niż całość od razu, bo pewnie ogrom pracy na raz by mnie przeraził hehe

Też się nad tym zastanawiałem, ale jak policzyłem wszystkie numery to mi wyszło ponad 3000 zł. To mnie ostudziło.

No racja, kwota nie jest mała, ale sąsiad mi mówił - zapalony modelarz - że się opłaca. On tak jak wspominałem zbierał Dwunastu Apostołów, wydaje mi się że prenumerował i jest zadowolony. To jest własnie to że jak się wydaje w ratach to się tak tego nie odczuwa, poamietam że on wtedy zrezygnował chyba z picia piwa i to tez mu d\na dobre wyszło hehe

jasiokop - ja tez się właśnie zastanawiałem nad tą prenumeratą i zamówiłem. Byłoby fajnie gdybyś też się zdecydował to moglibyśmy sobie coś podpowiadać. Bo jestem w tym zielony i pewnie wszystkie uwagi będą cenne. Tym bardziej, że widziałem (http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=79&t=56601) że masz sąsiada który ma jakieś doświadczenie to w razie czego Ci podpowie.

Opel8 - wiesz co ja tez nie mam jakiegoś dużego doświadczenia w tym temacie wiec nie wiem czy coś pomogę. Ale tak sobie postanowiłem że spróbuję a co tam, zapowiada się ciekawie no i fajne hobby. Chodze sobie teraz po tych forach modelasrkich i widze jaka mozna na to złapać zajawke, ja pocwicze na tej Vasie