kjp_a_man Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Słowo się rzekło — foczka nr 1 reloaded, ponieważ terminów nie dotrzymałem. Dzisiaj udało mi się zamknąć wannę w kadłubie. Wczoraj wypstryknąłem celownik żyroskopowy z pęsety i najbliższy etap będzie polegał na dorabianiu celownika. Próbowałem wyprostować krzywo wklejony karabin przy pomocy ciepłego powietrza. więc czeka mnie robienie karabinu z igły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 6 Lutego 2017 Autor Share Napisano 6 Lutego 2017 Pacjent operację przeżył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 Mam taki sam modelik do sklejenia kibicuje i mam nadzieje coś podpatrzę na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 16 Lutego 2017 Autor Share Napisano 16 Lutego 2017 Mam taki sam modelik do sklejenia kibicuje i mam nadzieje coś podpatrzę na przyszłość Jak słusznie kolega zauważył w innym wątku mamy co podglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 16 Lutego 2017 Autor Share Napisano 16 Lutego 2017 (edytowane) Wiosna idzie i czas na zmianę futerka Edytowane 16 Lutego 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 No Edzio zrobił chyba lepszego FW - 190 od Airfixa co nie zmienia faktu ze da się zrobić ekstra model z tego zestawu Ogólnie nieźle to idzie ale spróbuj jakieś bardziej wyraźne zdjęcia robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 16 Lutego 2017 Autor Share Napisano 16 Lutego 2017 No Edzio zrobił chyba lepszego FW - 190 od AirfixaZ tym nie bedę dyskutował, bo do zestawu Edka nie zaglądałem. Dla mnie to co pokazał kermit żaba jest poziomem na którym mogę się wzorować.co nie zmienia faktu ze da się zrobić ekstra model z tego zestawu Z tym odrobinę podyskutuję. Ma ten zestawik parę wadek. Do zalet zaliczę w kolejności znaczenia dla mnie Niska cena. Dobra jakość wyprasek i odwzorowania. Prawie bezproblemowa składalność. Śmiem twierdzić, że na osławionym poziomie Tamiya. Ogólnie nieźle to idzieDziękuję!Maskę na owiewce nakleiłem niezbyt symetrycznie. Przednia owiewka wystaje pół milimetra nad tylną. Tylna owiewka troszkę wystaje na kadłub. Płyta za pilotem jest pionowa, kiedy chyba powinna być odchylona do tyłu. Pasy pilota przymocowałem pod płytą pancerną, a nie na tylnej ścianie fotela. Porobiłem zacieki podkładu. Był to wynik nierównej walki z białym podkładem Vallejo, ale w żadnym razie mnie to nie usprawiedliwia. ale spróbuj jakieś bardziej wyraźne zdjęcia robić.Nie chce wyciągać aparatu i rozstawiać statywu. Postaram się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 19 Lutego 2017 Autor Share Napisano 19 Lutego 2017 …ale spróbuj jakieś bardziej wyraźne zdjęcia robić.… Postaram się. Śmigło i kołpak dostały RLM 70. [*]Foczka dostała zółty brzuszek (już zamaskowany) i gunmetal przy wylotach spalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Nie no proszę Cie, za mentorstwo się nie zabieram ;) Ale miło, że się podoba moja robota. Planujesz robić preshiding? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 21 Lutego 2017 Autor Share Napisano 21 Lutego 2017 Nie no proszę Cie, za mentorstwo się nie zabieram …Sposób maskowania silnika „wziąłem” od ciebie.… Planujesz robić preshiding? Dla nie lubiejących czytać.Nie. Dla lubiejących długie i pokrętne hizdoryje. Boję się prysiudyngu. Ze względu na napięcia w ciele ręka mi nigdy nie idzie wzdłuż zamierzonej linii' date=' tylko zbacza. Nie planuję, ponieważ wczoraj wieczorem mnię wzęło i zrobiłem mazakiem, ale mi było wstyd pokazywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Ponoć z pisakiem (o ile nie dedykowany) trzeba uważać: http://www.ratomodeling.com/articles/pre_shading1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Mimo wszystko proponuje Ci spróbować pre czarnym, albo ciemno szarym. Jak nie wyjdzie to przynajmniej malowanie cienkich kresek poćwiczysz, co przyda się w malowaniu plamek pod wężem. Później pryśniesz kamuflaż i po nieudanej próbie nie będzie śladu. Za to jak się uda to zostanie widoczny efekt i samozadowolenie ;) Weź zostaw ten mazak....do oznaczania słoików z przetworami niech Ci służy ;) Uważaj na te włókna z komór podwozia, żeby Ci się do farby nie przykleiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 Boję się prysiudyngu. Ze względu na napięcia w ciele ręka mi nigdy nie idzie wzdłuż zamierzonej linii, tylko zbacza. Polecam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 24 Lutego 2017 Autor Share Napisano 24 Lutego 2017 Ponoć z pisakiem (o ile nie dedykowany) trzeba uważać. Zetknąłem się z tym już wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 24 Lutego 2017 Autor Share Napisano 24 Lutego 2017 Dziękuję kolegom za uwagi. Sprobowałem zmywać. Częściowo się dało, częściowo się nie dało, częściowo zaczęło rozpuszczać i robić brzydkie plamy. Podjąłem decyzję. Jadę dalej z tym co jest. Jeśli wyjdzie marnie, to model zostanie przeznaczony na naukę i eksperymenty, a ja kupię drugi taki sam wraz z blachą od Edka i zrobię porządną kabinę. Pomalowałem dwie warstwy RLM 76. Prawdopodobnie Pactra, albo Vallejo. Nie pamiętam, bo kupowałem z rok temu. Zdjęcia robione dobę po malowaniu. Na lewym płacie kreski wymyte, a na prawym rozpuszczone. Na lewym płacie plama na styku lotki i klapy od przecieknięcia przy zmywaniu dolnej powierzchni, oraz lekko rozpuszczone kreski. Na prawym płacie lekko rozpuszczone kreski. Zamierzam jeszcze raz pomalować RLM 76 na dolną powierzchnię. Gdy wyschnie i wyjdzie wynik będzie czas na decyzję czy kontynuować, czy odnowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 Lubię Twoje warsztaty/posty etc. Zresztą pamiętam jak mi pomagałeś z moim pierwszym aero Wiedza > spekulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 24 Lutego 2017 Autor Share Napisano 24 Lutego 2017 Jest mi niezmiernie miło. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 Poleciałeś już RLM, a może podkład by zakrył tego pisaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 25 Lutego 2017 Autor Share Napisano 25 Lutego 2017 Poleciałeś już RLM, a może podkład by zakrył tego pisaka?Pisak nie był na gołym plastyku. Był na podkładzie. Dlatego się tak brzydko zmywał. … Zamierzam jeszcze raz pomalować RLM 76 na dolną powierzchnię.Co dzisiaj uczyniłem. Gdy wyschnie i wyjdzie wynik będzie czas na decyzję czy kontynuować, czy odnowa?Z punktu widzenia moich ambicji jest wystarczająca dobrze aby kontunuować nie inwestując w ponowny zakup zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 26 Lutego 2017 Autor Share Napisano 26 Lutego 2017 Wyciąłem obrazek z pudełka. Używając pracową drukarenkę wyprodukowałem sobie maski. i ruszam do boju. Trzymajcie za mnie kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi