Przemek Przybulewski Napisano 10 Października 2017 Share Napisano 10 Października 2017 No, no, rozrosło się trochę. Jakie to ma wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 10 Października 2017 Autor Share Napisano 10 Października 2017 Po pomiarach wszystkiego , aby choć trochę było rzeczywiste wyszło, że diorama musi mieć 40cmx90cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 18 Października 2017 Autor Share Napisano 18 Października 2017 No to zgodnie z planem będzie nieco przybywało sprzętu . Tak jak pisałem teraz czas na samochód pancerny Renault ,a jak żeby mieć wybór za jednym zamachem powstanie też Peugeot . Na razie powstały ramy ,przednie zawieszenia ,odlałem też experymentalnie koła szprychowe do Peugeota . Udały się na tyle dobrze że są dobrym pretekstem do budowy innych pojazdów ot chociażby Minerwy . Na razie jednak zaraz po samochodach pancernych postanowiłem, że zasile dioramę kilkoma ciężarówkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 bomba Andrzej jak zwykle super samoróbka most = ambitna sprawa, ale na pewno efekt końcowy będzie niezły powodzenia, bo coś mnogo warsztatów rozgrzebanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 18 Października 2017 Autor Share Napisano 18 Października 2017 Z rozgrzebanymi tematami tak już jest ,że każdy robi dopóki dopóty temat w duszy gra . Jak zaczyna być pod górkę lepiej niech się odstoi aby za jakiś czas z nowymi siłami w dobrym stylu skończyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 9 Listopada 2017 Autor Share Napisano 9 Listopada 2017 Trochę podłubałem przy pancerce . Brakuje sporo detali ale to będę zapewne robił jako przerywniki w czasie pracy nad samą dioramą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Listopada 2017 Share Napisano 10 Listopada 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 30 Marca 2018 Autor Share Napisano 30 Marca 2018 Witam ,budowa zaczęta jakiś czas temu ,a że diorama na której ma tenże wystąpić jest na etapie przymiarki do układania torowiska ,no to czas na samowarka . Tytułem wstępu , parowóz z fabryki z Filadelfii był to parowóz wojskowy w służbie wojsk francuskich ,angielskich , amerykańskich . Pod koniec 1918 roku dwa takie parowozy jako demobil sprowadzono na Bydgoskie Koleje Powiatowe , oznaczono je na PKP jako Pwaa3-901oraz 902. Parowozy te pełniły służbę aż do 1954 roku kiedy to skreślono je z inwentarza . Tyle w skrócie jeśli chodzi o historię , model ten powstaje równolegle z budową takiego samego ale na tot 5" czyli ten będzie 1:35 a ten 1:5;) W zestawie planuję jeszcze wykonać angielskie wagony WDRL. W planach jest powielenie jego w żywicy i popracowanie nad jego uruchomieniem coby cieszył oko nie tylko stacjonarnie na dioramie . Na razie wykańczam podstawową bryłę modelu a później przyjdzie czas na detale . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 JEST! Super że dalej się dzieje, oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 Trochę podłubałem przy pancerce .Brakuje sporo detali ale to będę zapewne robił jako przerywniki w czasie pracy nad samą dioramą . Ślinka mi pociekła na widok tych ram i nadwozi. Piękna robota. Czy wnętrza nadwozia tęż będą takie ambitne? Materiałów ogólnodostępnych jak na lekarstwo, malizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 30 Marca 2018 Autor Share Napisano 30 Marca 2018 Wnętrza pancerek też mam nieco rozpracowane ,zapewne przydało by się nieco więcej materiałów ale na tym etapie wystarczy i to minimum socjalne . Uważam że lepiej ograniczyć się do rzeczy wiadomych i zrobić nieco mniej niż fantazjować . Na przykład do Peugota nie do końca mam wystarczająca wiedzę odnośnie silnika aby go wykonać wiec pewnie będzie bez . Na dioramę i tak na razie pójdzie Renault . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi