laskonogi Napisano 2 Października 2017 Autor Share Napisano 2 Października 2017 eeee to żeś mi dowaliła - choć jako optymista poczytuje sobie to jako komplement odmładzający - Wiem ze świetnie nie jest dużo perypeti po drodze z tym modelem ale jednak postanowiłem go skończyć. Jeśli jednak mogę do lepsiejszych ode minie słówko - to proszę o bardziej konstruktywna krytykę bo ta choć ważka i szczera niewiele mi wnosi do warsztatu pzdr serdecznie ps swoją drogą nie wiedziałem ze jest aż tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Października 2017 Share Napisano 2 Października 2017 Zacznijmy może od tego, że większość namalowanych krawędzi jest nierówno. Ponadto brak symetrii w sklejonych elementach a one same niestarannie obrobione, farba kładziona za grubą warstwą, relingi pokrzywione. Wisienką na torcie jest zapacianie szyb śmigłowca niebieską farbą. Nomem omen tą samą co szyb w okręcie. Całość sprawia na mnie wrażenie ulepku robionego na szybko, byle skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 2 Października 2017 Autor Share Napisano 2 Października 2017 co do nierównych lini etc bedę jeszcze to poprawiał, co do grubości farby hm poprawki pedzlem mozliwe iż nie wyszły najlepiej . Co do szyby smigłowca - to czym to malować cholerka użyłem farby "periscop" z vallejo a potem clear - który sie brzydko rozłożył ... to samo w szybach na okręcie - jakies sugestie czym to robić aby wychodziło poprawnie. Co do relingów to wiem takie niestety do mnie trafiły i ni cholery nie umiałem wyprostować ich w procesie poprawiania. Tak sobie mysle iż jak to jest taki babol to moze lepeij nie ma co prowadzić relacji i zasmiecać forum ? chyba ze to ma być przyklad jak nie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Października 2017 Share Napisano 2 Października 2017 co do nierównych lini etc bedę jeszcze to poprawiał, co do grubości farby hm poprawki pedzlem mozliwe iż nie wyszły najlepiej . Co do szyby smigłowca - to czym to malować cholerka użyłem farby "periscop" z vallejo a potem clear - który sie brzydko rozłożył ... to samo w szybach na okręcie - jakies sugestie czym to robić aby wychodziło poprawnie. Co do relingów to wiem takie niestety do mnie trafiły i ni cholery nie umiałem wyprostować ich w procesie poprawiania. Tak sobie mysle iż jak to jest taki babol to moze lepeij nie ma co prowadzić relacji i zasmiecać forum ? chyba ze to ma być przyklad jak nie robić Każdy kiedyś zaczynał i każdy ma prawo popełniać błędy. Grunt żeby się na nich uczyć. Pokazywać też warto, bo uczą się inni. Ale to jest moje zdanie, każdy może mieć inne. Odpowiedzi na twoje pytania są tu na Forum - wystarczy od deski do deski przeczytać kilka wątków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 2 Października 2017 Autor Share Napisano 2 Października 2017 hm jakoś nowicjuszem na forum nie jestem ale o oszkleniu nie trafiłem - musze poszukać pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Marca 2020 Share Napisano 11 Marca 2020 No i...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 12 Marca 2020 Autor Share Napisano 12 Marca 2020 16 godzin temu, Szydercza Gała napisał: No i...? no i tu to nawet jest sukces bo de facto skończona jest, ale że to projekt był pierwszy i jaszcze z wodą i wyszło ... no wyszło jak to przy pierwszym projekcie to faktycznie relacja nie dokończona wieczorem wrzucę foty, jak już tak do raportu postawiony zostałem co by nie było - ale raczej w formacie do działu "jak tego nie robić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 17 Marca 2020 Autor Share Napisano 17 Marca 2020 (edytowane) no dobra słowo się rzekło kobyłka u płotu, sesja zakończyła sie sukcesem... wiec temat ostatecznie zamknę także ekspozycyjnie - ale o tym za chwile Jest to pierwszy model okrętu - dużo konwersji i nauki, wiec wyszło jak wyszło a wyszło no ... wyszło jak wyszło. Ważne że miałem dużo zabawy i frajdy a to dla mnie najważniejsze Woda była robiona 3 razy i ostatecznie została ta gorsza, choć miałem robić to ponownie gdzies tam widać ze kiedys w ktorejś wersji była wata , gdzies tam odeszła farba bo zle robiłem podkład, gdzies tam krzywy reling bo mi CA pusciło ... jako że wyszło jak wyszło to sie nawet ramki nie dorobiło drewnianej - wiec jak widać całość robiona na grubym styrodurze jak już zakończyłem sesje to przyszedł wiatr podbił płachtę i okręt wykonał prześliczne salto w wyniku czego .... no wiec proszę o komentarze ogólne bez => popraw to a to Edytowane 17 Marca 2020 przez laskonogi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 17 Marca 2020 Share Napisano 17 Marca 2020 Śmiechy śmiechami, ale oczywiście współczuję! Nie będę pisał być soc poprawił, ale weź to napraw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi