gorlock Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Witam! Jako że ciągle cierpię na brak weny do malowania ulepilem se kolejny model. Pz.Kpfw.III Ausf G wersja afrykańska, z mieszanymi kołami jezdnymi. Baza to Dragon 6792, trochę modyfikacji, olufowanie RB, blaszki Voyager, gąski i koła napędowe Friul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted March 14, 2017 Super Moderator Share Posted March 14, 2017 Ładnie całkiem jak u mła :P model wyrobiony prima sort ale do malowania to jakoś pod górę skądś to znam Może machniem galerie polepionych nie malowanych :P ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted March 14, 2017 Author Share Posted March 14, 2017 Oj kopułka już pomalowana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted March 14, 2017 Super Moderator Share Posted March 14, 2017 eee to nie zepsułeś koncepcje :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Whoaa, ale bajer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Jak zwykle zajebiście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dipilor Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 według mnie to bomba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinpiot Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Piekny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patterson Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Ładna blacha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Koledzy mają rację! Urodziwy... Dalej, Mikołaju! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sklejacz001 Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 To jest istny majstersztyk. Coś pięknego. Uwielbiam tak wykonane model. Nie mogę się doczekać malowania. Ile czasu spędziłeś nad jego budową ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Blachy to zestaw Voyager PE 35242? BTW piękny model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted March 19, 2017 Author Share Posted March 19, 2017 Ile czasu spędziłeś nad jego budową ??? Ok półtora miesiąca wytężonej pracy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted March 19, 2017 Author Share Posted March 19, 2017 Blachy to zestaw Voyager PE 35242? BTW piękny model Blaszki to voyager 35363, 35364. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sklejacz001 Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Ile czasu spędziłeś nad jego budową ??? Ok półtora miesiąca wytężonej pracy Szok ! ! !. Półtora miesiąca . Mi to zajmuje tak nie całe dwa lata. Gratuje wspaniale wykonangeo Pz III. Sorry za off topic ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted March 19, 2017 Author Share Posted March 19, 2017 Ladna jagdpanthera. Może to kwestia czasu ile się poswieca dziennie na modelowanie. Ja miałem dużo wolnego czasu ostatnio wiec robota jak na mnie szla szybko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sklejacz001 Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 A dziękuje za jagdpantherkę. Tak to kwestia czasu no i weny . . . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrzat Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Cześć, Pz III zrobiony SUPER gratulacje za dokładność, jest tylko jedna sprawa która robi tu trochę pod górkę. Też mam na warsztacie Pz III G Trop i jako bazę wybrałem Dragona 6765. Wpatrując się w zdjęcia które zaprezentowałeś jest zupełnie inna kopuła włazu dowódcy czołgu niż w Twoim modelu. Na zdjęciach widać taką jak w późnych Pz III a w modelu ewidentnie jest wczesna. Fakt że w tym czasie tak było namieszane w wersjach które kończyły "żywot" i nowe wersje, że bez dokładnego zdjęcia ciężko wywnioskować jak to wyglądało na prawdę. ale na Twoich zdjęciach ewidentnie widać inną kopułę dowódcy. Może to podmienić bez uszczerbku dla modelu. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted May 23, 2017 Author Share Posted May 23, 2017 Witam! Nie robiłem tego konkretnego egzemplarza ze zdjęcia. Afrykańskie Pz III G występowały zarówno z wczesnymi jak i późniejszymi kopułkami dowódcy a zdjęcia to tylko zamysł, którym się kierowałem podczas budowy. Choć faktycznie w planach miałem użycie póżnej kopułki jednak żal mi było dekompletować inny model w celu jej pobrania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrzat Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Cześć, Ok, tylko te zdjęcia mnie zasugerowały W Afryce był niezły koktajl wersji bo wymontowywali co się dało z rozbitych wozów i powstawały takie dziwy że głowa boli. Jak już pisałem ja użyłem zestawu Dragona 6765. Ma dużo części które nie wchodzą do tego modelu ale przydadzą się do zrobienia modyfikacji. Ma właściwą do moich potrzeb kopułę. Jedynie to musiałem zrobić od podstaw element do mocowania jarzma działa. No i zasobnik z tylu. Kilka elementów zostało mi z Pz III J . Pozdrawiam i szacun za ładnie zrobiony model w stanie "surowym " Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Jeden z ulubionych moich czołgów. Szkoda jednak ,że malowanie pustynne. Bede zaglądał. Trzym kciuki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek R Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Ja sie pytam jak Ty to POMALUJESZ Musisz to pokazać krok po roku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted May 24, 2017 Author Share Posted May 24, 2017 Ja sie pytam jak Ty to POMALUJESZ Model do zdjęc jest poskładany częściowo na sucho, tak że po rozłożeniu problemów z pomalowaniem nie będzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 WOW! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts