gorlock Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Witam! Jako że ciągle cierpię na brak weny do malowania ulepilem se kolejny model. Pz.Kpfw.III Ausf G wersja afrykańska, z mieszanymi kołami jezdnymi. Baza to Dragon 6792, trochę modyfikacji, olufowanie RB, blaszki Voyager, gąski i koła napędowe Friul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Marca 2017 Super Moderator Share Napisano 14 Marca 2017 Ładnie całkiem jak u mła :P model wyrobiony prima sort ale do malowania to jakoś pod górę skądś to znam Może machniem galerie polepionych nie malowanych :P ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 14 Marca 2017 Autor Share Napisano 14 Marca 2017 Oj kopułka już pomalowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Marca 2017 Super Moderator Share Napisano 14 Marca 2017 eee to nie zepsułeś koncepcje :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Whoaa, ale bajer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Jak zwykle zajebiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dipilor Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 według mnie to bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Piekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Ładna blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Koledzy mają rację! Urodziwy... Dalej, Mikołaju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejacz001 Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 To jest istny majstersztyk. Coś pięknego. Uwielbiam tak wykonane model. Nie mogę się doczekać malowania. Ile czasu spędziłeś nad jego budową ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Blachy to zestaw Voyager PE 35242? BTW piękny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 19 Marca 2017 Autor Share Napisano 19 Marca 2017 Ile czasu spędziłeś nad jego budową ??? Ok półtora miesiąca wytężonej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 19 Marca 2017 Autor Share Napisano 19 Marca 2017 Blachy to zestaw Voyager PE 35242? BTW piękny model Blaszki to voyager 35363, 35364. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejacz001 Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Ile czasu spędziłeś nad jego budową ??? Ok półtora miesiąca wytężonej pracy Szok ! ! !. Półtora miesiąca . Mi to zajmuje tak nie całe dwa lata. Gratuje wspaniale wykonangeo Pz III. Sorry za off topic ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 19 Marca 2017 Autor Share Napisano 19 Marca 2017 Ladna jagdpanthera. Może to kwestia czasu ile się poswieca dziennie na modelowanie. Ja miałem dużo wolnego czasu ostatnio wiec robota jak na mnie szla szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejacz001 Napisano 22 Marca 2017 Share Napisano 22 Marca 2017 A dziękuje za jagdpantherkę. Tak to kwestia czasu no i weny . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzat Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Cześć, Pz III zrobiony SUPER gratulacje za dokładność, jest tylko jedna sprawa która robi tu trochę pod górkę. Też mam na warsztacie Pz III G Trop i jako bazę wybrałem Dragona 6765. Wpatrując się w zdjęcia które zaprezentowałeś jest zupełnie inna kopuła włazu dowódcy czołgu niż w Twoim modelu. Na zdjęciach widać taką jak w późnych Pz III a w modelu ewidentnie jest wczesna. Fakt że w tym czasie tak było namieszane w wersjach które kończyły "żywot" i nowe wersje, że bez dokładnego zdjęcia ciężko wywnioskować jak to wyglądało na prawdę. ale na Twoich zdjęciach ewidentnie widać inną kopułę dowódcy. Może to podmienić bez uszczerbku dla modelu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 23 Maja 2017 Autor Share Napisano 23 Maja 2017 Witam! Nie robiłem tego konkretnego egzemplarza ze zdjęcia. Afrykańskie Pz III G występowały zarówno z wczesnymi jak i późniejszymi kopułkami dowódcy a zdjęcia to tylko zamysł, którym się kierowałem podczas budowy. Choć faktycznie w planach miałem użycie póżnej kopułki jednak żal mi było dekompletować inny model w celu jej pobrania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzat Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Cześć, Ok, tylko te zdjęcia mnie zasugerowały W Afryce był niezły koktajl wersji bo wymontowywali co się dało z rozbitych wozów i powstawały takie dziwy że głowa boli. Jak już pisałem ja użyłem zestawu Dragona 6765. Ma dużo części które nie wchodzą do tego modelu ale przydadzą się do zrobienia modyfikacji. Ma właściwą do moich potrzeb kopułę. Jedynie to musiałem zrobić od podstaw element do mocowania jarzma działa. No i zasobnik z tylu. Kilka elementów zostało mi z Pz III J . Pozdrawiam i szacun za ładnie zrobiony model w stanie "surowym " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Jeden z ulubionych moich czołgów. Szkoda jednak ,że malowanie pustynne. Bede zaglądał. Trzym kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Ja sie pytam jak Ty to POMALUJESZ Musisz to pokazać krok po roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 24 Maja 2017 Autor Share Napisano 24 Maja 2017 Ja sie pytam jak Ty to POMALUJESZ Model do zdjęc jest poskładany częściowo na sucho, tak że po rozłożeniu problemów z pomalowaniem nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 16 Czerwca 2017 Share Napisano 16 Czerwca 2017 WOW! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi