eldiabllo Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 (edytowane) Witam, już jakiś czas jestem na forum, wiec chciałem moje prace zgrupować w jednym miejscu, jak chyba kazdy 30+ coś sklejał za młodu, potem długa przerwa i powrót do hobby, przynajmniej u mnie tak było , forma relaksu i odpoczynku od pracy chyba aszczególnie . W sumie od tamtego roku powróciłem, po troszku uzupełniam materiały jak i wiedze na temat modelartswa i technik modelarskich, jestem skromnym sklejaczem, raczej do modelarzy profesjonalistów jacy są tutaj na forum dla mnie kamień milowy, ale progres u mnie chyba jakiś jest. Pozdrawiam Na pierwszy rzut mała diorama i sklejona , pomalowana chyba 1997r, dokończona jako pierwsza Nowy Targ przemarsz 1942 póżniej spróbowałem Miga 29 który zawsze mi sie podobał w malowaniu kościuszkowskim, malowany pędzlem , troche chaosu i "za szybko" póżniej spróbowałem coś wyrzeźbić z gipsu i powstała diorama Front Wschodni 1942 1:35 no i mnie wciągło, MI 24D w polskim malowaniu też bardzo chciałem zrobić MI 24D 1:72 póżniej był konkurs na forum więc też coś chciałem zaprezentować, a było to działo ASU 85 na dioramie ASU-85, Letni Poligon 1:35 po zrobieniu "lodówkowca" i kupieniu taniego aerografu spróbowałem malowania na spitfire z mistercraftu Spitfire MKVb, 1:72 malowanie aero bardzo mi się spodobało więc zabrałem sie za śmiglaka tym razem UH 1D UH-1D Iroquois 1:72 za radą kolegów z forum kupiłem hurricana z Airfixa, który sklejął się super, Hawker Hurricane 1:72 aczkolwiek w czasie pracy nad Hurricanem uszkodziłem przód, kupiłem drugiego a z uszkodzonego powstała mała diorama Shot Down RAF , 1:72 oraz mój "lodówkowiec" no to by było na tą chwilę. Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2017 No i po ponad 2 miesiącac ukończyłęm model: Galeria: B-17G Fever Beaver, Airfix 1:72 Warsztat: warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 Fajne prace! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 3 Maja 2017 Autor Share Napisano 3 Maja 2017 Fajne prace! Dzięki, cieszę się ze się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Kolejny do kolekcji Galeria: Spitfire Mk.IXc ,S.Skalski ZX-6,PFT, Airfix 1:72 Warsztat: Spitfire Mk.IXc ,S.Skalski ZX-6,PFT, Airfix 1:72 Na chwile obecą : Edytowane 2 Grudnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Czerwca 2017 Super Moderator Share Napisano 28 Czerwca 2017 tylko kółka w spicie odwrotnie wklejone... 17 fajna ten bomber ma w sobie jednak coś :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2017 tylko kółka w spicie odwrotnie wklejone... własnie poprawiłem, powiem tak ze tutaj karygodny bład zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Grzegorzu, ciekawa kolekcja, choć sporo niedopracowanych drobiazgów, np. - Godło kościuszkowskie pod kabiną MiGa z prawej strony, choć tam go nie powinno być - Mi-24 uzbrojony w wyrzutnie npr których u nas nie stosują - ASU z roku 1967, a położyłeś beret ze współczesnym orzełkiem Przyłóż się bardziej a będą efekty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Grzegorzu, ciekawa kolekcja, choć sporo niedopracowanych drobiazgów, np.- Godło kościuszkowskie pod kabiną MiGa z prawej strony, choć tam go nie powinno być - Mi-24 uzbrojony w wyrzutnie npr których u nas nie stosują - ASU z roku 1967, a położyłeś beret ze współczesnym orzełkiem Przyłóż się bardziej a będą efekty! Tak . Gdyby nie godło beret i rakiety , to modele wyglądałby wspaniale . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2017 Grzegorzu, ciekawa kolekcja, choć sporo niedopracowanych drobiazgów, np.- Godło kościuszkowskie pod kabiną MiGa z prawej strony, choć tam go nie powinno być - Mi-24 uzbrojony w wyrzutnie npr których u nas nie stosują - ASU z roku 1967, a położyłeś beret ze współczesnym orzełkiem Przyłóż się bardziej a będą efekty! no staram sie z kazdym modelem, trening czyni mistrza, w porównaniu do Miga i MI 24 jakieś postępy lekkie zrobiłem, ale tez i materiały uzupelnilem no i wiedze przy warsztacie odnosnie malowania, maskowania czy washa. Mam w planach MI 24 , ale tym razem postaram sie go lepiej wykonać . no a beret mój , lekkie nawiazanie do spadachroniarzy z czasów PRLu dzieki za ocenę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 5 Listopada 2017 Autor Share Napisano 5 Listopada 2017 Nowy do kolekcji model, tym razem praca konkursowa Galeria: Jesienne desantowanie-Douglas C-47 Skytrain,Airfix 1:72 Warsztat: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=248&t=59301 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 29 Listopada 2017 Autor Share Napisano 29 Listopada 2017 UH-1C EASY RIDER Galeria: UH-1C EASY RIDER, 174 A.H.C. , Itallieri 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 14 Grudnia 2017 Share Napisano 14 Grudnia 2017 Widać ze jest coraz lepiej , ale pamiętaj ... świat nie jest matowy. Przy samolotach duzo robi zróżnicowanie - połysku? Mat strasznie spłaszcza , natomiast używając satyny , polpolysku lub połysku , można wyciągac detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 16 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2017 Widać ze jest coraz lepiej , ale pamiętaj ... świat nie jest matowy. Przy samolotach duzo robi zróżnicowanie - połysku? Mat strasznie spłaszcza , natomiast używając satyny , polpolysku lub połysku , można wyciągac detale. Spróbuję następnym razem coś z satyna, ostatnio dawałem mat bo wydawała mi się że lepiej się prezentują. Oczywiście mat i satyna nie zawsze pasują do tego samego modeli chyba. Pozdrawiam , dziękuję za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 10 Lutego 2018 Autor Share Napisano 10 Lutego 2018 chciałem do swojej galerii dorzucić tegoroczne modele. Spitfire Mk.Vb, Jan Zumbach dywizjon 303 Galeria: Spitfire mk.Vb , J.Zumbach , Tamiya 1:72 Messerschmitt Bf 109 E-3 Galeria: Messerschmitt Bf 109 E-3, Airfix 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 3 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2018 MOja "7" z Arma Hobby Galeria: PZL P.7.a , Arma Hobby, 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 1 Maja 2018 Autor Share Napisano 1 Maja 2018 Kolejny Spitfire do kolekcji Galeria: Spitfire IIa, stg.M.Popek dyw.303, Airfix 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 9 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2018 An 26 do kolekcji, dla spadachroniarza to wyjątkowy samolot , tzw. "szybki" : WARSZTAT: viewtopic.php?f=86&t=60933 GALERIA: An 26 z 13.PLT nr 1406, A-Model, 1:72 WARSZTAT: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=60933 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Października 2018 Autor Share Napisano 28 Października 2018 Blackburn Skua Mk.II , Secial Hobby 1:72 "brzydal" do kolekcji GALERIA: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=62486 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 31 Marca 2019 Autor Share Napisano 31 Marca 2019 Scania R620 - Zumbach , Italeri , 1:24 GALERIA: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 27 Października 2019 Autor Share Napisano 27 Października 2019 (edytowane) C 130 Hercules ,Polish Air Force 1918-2018, Italeri 1:72 WARSZTAT: GALERIA: Focke Wulf FW 190 A8 , Eduard 1:48 GALERIA: Edytowane 22 Sierpnia 2020 przez eldiabllo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 1 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2020 GMC Pickup , SNOWKILLER, Revell, 1:24 GALERIA: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 1 Kwietnia 2020 Share Napisano 1 Kwietnia 2020 Ogromny postęp w pracy. Jednym słowem mówiąc "pięknie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 27 Listopada 2020 Autor Share Napisano 27 Listopada 2020 Jak narazie w 2020 udało się skleić kilka modeli, takie hobbistyczne nocne prace Fairey Barracuda Mk.II , Special Hobby, 1/72 GALERIA: Macchi MC.205 Veltro, Italeri , 1:48 GALERIA: Spitfire Vb , ZF-H, Tamiya 1:48 GALERIA: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 27 Listopada 2021 Autor Share Napisano 27 Listopada 2021 Akualizacja roku 2021, więcej pewnie nie będzie więc: Galeria: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi