Matthew Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 viewtopic.php?t=5471 Witam! No to ja drugi Model sklejałem relaksacyjnie, krótki odbieg od 1:35. Był to mój pierwszy założony na forum warsztat nie mówiąc już o konkursie . Ja sam jestem średnio zadowolony z modelu, może dlatego że po wypadku (z lufą) już mi gorzej poszło i tak jakoś z mniejszym zapałem go robiłem, no ale zrobiłem. Sklejając go właśnie uświadomiłem sobie, że jedyną słuszną skalą jest 1:35. Co do fotek, to mam z nimi jeszcze mniejsze obeznanie niż z modelarstwem , tak więc przepraszam (nie pamiętam już który raz) za ich jakość ale coś tam widać. Mam nadzieję że kolejny model będzie lepszy. Przy okazji chciałem podziękować za wszystkie posty w warsztacie. Dzięki za pomoc i kibicowanie. Teraz fotki: Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 Witaj No to zacznijmy od złego. :( Śledząc Twoją relację wiem co się działo z lufą, ale właśnie w tamtym miejscu jest to brzydko zrobione. Mógłbyś spróbować z jakąś szpachlą. Usyfienie na schurzenach jest trochę dziwnę. (szare plamy, wyglądaja nienaturalnie) i jeszcze jedno, jedna z kalkomanii wydaję się jakby nacięta... A teraz te dobre strony. Ogółem koncepcja modelu jest fajna, widać w nim życie. Nie jest piękny jak ta lala. Kamo jest fajnie zrobione, choć w niektórych miejscach mogłes lepiej zrobić te kropki koloru piaskowego. Schurzeny fajnie że nie są całe i widać że hłop po przeżyciach. Chociaż może nie jest to usprawiedliwienie, ale tak jak napisałeś był to odskok od '72... Pzdr Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 (edytowane) Modelik wygląda dobrze, pewnie nie będziesz łatwą konkuręcją, ale żeczywiście daj lepsze foty bo nic nie widać (model brzydko doświetlony). Pozdrawiam Edytowane 19 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wladek Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Dla mnie wygląda przednio Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 No ogolnie model fajny ale ta szmata na lufie ze tak powiem niekoniecznie mi sie podoba no i troche brudu bys mogl nazucic jeszcze bo nie widze ale ogolem to spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 model jest fajny, ale tak jak tutaj wszyscy powyzej pisza ze ta szmatka jest nie podszebna. Ja tez tak sadze. Ale jest ok;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 model jest fajny, ale tak jak tutaj wszyscy powyzej pisza ze ta szmatka jest nie podszebna. Ja tez tak sadze. Ale jest ok;p o ile pamiętam to koledze zginął hamulec wylotowy... stąd szmata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 Nie lepiej byłoby dorobić hamulec albo dokupić metalową lufę? W pierwszej chwili myślałem, że końcówka lufy się stopiła. A tak przy okazji fotografując model mogłeś go postawić na mniej zaplamionym obrusie;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 13 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2008 Tak zginął mi hamulec. A dokładniej połowa lufy Dzięki za komenty P.S. to nie obrus tylko kartka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 19 Stycznia 2008 Share Napisano 19 Stycznia 2008 no cóż Ci można powiedzieć - delikatnie-średnio . BIegnij do 35 tam jesteś lepszy. a materiały do 007 zostawię Ci w przyszłym tygodniu w sklepie u francuza na Placu Wolności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 19 Stycznia 2008 Share Napisano 19 Stycznia 2008 materiały do 007 Tygrysek Wittmana się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 19 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2008 Tak Rollingstones odbierz PW. Chyba zaczynamy offtopować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 Model wykonany dość dobrze.... Na początek to co dobre. Wielkie brawa za malowanie - jest piękne..... Natomiast do poprawki: jarzmo armaty, lufa, gąski. Oczyść narzędzia z tych śmietkow. Zdjęcia proponuję robić na jednolitym dobrze oświetlonym tle, najlepiej w dzień (nie jestem ekspertem, ale jak zwracam uwagę na powyższe rady to moje fotki wyglądają lepiej. Kolor tła dobrze jak jest zupełnie inny niż modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi