Forest Napisano 21 Marca 2017 Share Napisano 21 Marca 2017 Powitać Mam do was małą prośbę. Poszukuję dwóch samolotów biorących udział w Bitwie o Anglię, konkretnie Bf-109 E, oraz Spita Mk. I/II. Zaznaczam, że nie chodzi mi o modele zalegające u kogoś w szafie, tylko o pomoc w namierzeniu aktualnie produkowanych modeli. Wiem o serii Micro Wings z Revella, ale w tej chwili już jej chyba nie produkują, w dodatku jakość tych modeli woła o pomstę do nieba... Tak więc, cytując klasyka: "Towarzysze! Pomożecie?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 21 Marca 2017 Share Napisano 21 Marca 2017 Voila! Bf 109E Takara lub F-Toys Ten drugi link jest do aukcji na eBayu, pewnikiem szybko zniknie. Z wczesnym Spitem jest gorzej, najmłodsza wersja jaką kojarzę to Mk.V - F-Toys (ponownie eBay). Modele bardzo dobre wymiarowo, delikatne linie podziału. Kalkomanii trzeba szukać oddzielnie. Fabryczna farba schodzi pod wpływem Wamodowego zmywacza do akryli. Osłony kabiny są grube oraz podwozie potrafi być lekko schematyczne. Mimo wszystkich swych wad zdecydowanie lepsze od Revellowych MicroWings. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 21 Marca 2017 Autor Share Napisano 21 Marca 2017 Dzięki serdeczne Hmm, generalnie trochę ubogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 21 Marca 2017 Share Napisano 21 Marca 2017 Zamiast Spitfire możesz wybrać Hurricane Mk.I od firmy Sweet. Rewelacyjny podwójny zestaw z kalkami do pięciu różnych maszyn z czasu BoB. Na Ebayu znajdziesz natomiast kalki do polskich maszyn z Dywizjonu 303. Jak masz poczucie humoru i dużo kasy, to możesz też szukać Spitfire z Mikro144. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 21 Marca 2017 Share Napisano 21 Marca 2017 Mam Me 109 ze Zwezdy z kalkami ale czy to jest E nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 21 Marca 2017 Share Napisano 21 Marca 2017 Mam Me 109 ze Zwezdy z kalkami ale czy to jest E nie mam pojęcia. Zvezda robi F. Samolot co prawa załapał się na końcówkę BoB, ale powiedzmy sobie szczerze - nie jest zbyt reprezentatywny dla tego okresu. Zamiast Spitfire możesz wybrać Hurricane Mk.I od firmy Sweet. Też jestem za Hurrikiem. Ze Spita Mk Vb można co prawda od biedy zrobić "downgrade" do Mk IIb, ale działkowy Spit to dosyć rzadki przypadek w trakcie BoB, a przerabianie skrzydła z "b" do "a" to już spore wyzwanie. Jak masz poczucie humoru i dużo kasy, to możesz też szukać Spitfire z Mikro144. Zaiste trzeba mieć ogromne poczucie humoru żeby chcieć wywalać sporą kasę ta taki badziew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi