czes881 Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 W ostani łikend na szybko takiego kotka sobie machnołem. Skala 1/285 (długość razem z lufą ok 30 mm) nie ma za bardzo jak poszaleć, ale wyszło cos takiego Pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 Jak przeczytałem skalę, to mi aż skalpel z rąk wypadł. To cudo budowane od podstaw czy są takie małe zestawy? Ile krasnoludków zatrudniłeś do produkcji? Wygląda super jak na tą skalę, jakbyś napisał, że to 1/144 to tez bym uwierzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 mikroszkop robi wrazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 Naprawdę zaje.....sty. Człowieku rozgromiłeś mnie tym modelem. ile za niego dałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 Gdzie to, to można zdobyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 (edytowane) Ło matko, nie dość, że mikroskopijne to jeszcze bardzo ładne! Edytowane 8 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 8 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2008 Fajnie że kotek się podoba Jeśli chodzi o model to jest przeznaczony do gier bitewnych fimy GHQ. Wykonanie jak na tą skalę jest naprawdę super, prawdopodobnie nic lepszego w tej skali nie ma. Do kupienia w: http://www.wargamer.pl/index.php?catId=70 Większość jest sprzedawana w bilstrach po 5 szt, w cenie 42pln. Większe modele sa pakowane pjedynczo lub po dwa. Tanio nie jest ale w przeliczeniu za sztukę wychodzi ok 8 pln. Można kupić jeden blister na dwie osdoby i wtedy cena jest do przyjęcia Jeśli chodzi o malowanie to: - podkład Tamyia Flat White nakładany areo - kolor Vallejo - kaleczki zasymilowane z innego modelu Mam 5 takich tygrysków, każdy bedzie w innym malwaniu w tym jeden zniszcony z wieżą oddzieloną od kadłuba. i tu moja prośba do was, gdyby ktoś mial jajes foto tygrysa z rozwalona wieżą. W sieci wszystkie rozwalone tygrysy mają wieżę na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 O ile pamiętam to chyba tutaj jakieś zdjęcia były ze zniszczonym Tygrysem http://www.flickr.com/photos/photosnormandie/page2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 wyczesany kotek też bym się dał nabrać, że to 1/144 ładnie się prezentuje jako całość fajne cieniowanie Dużo pracy kosztowało wykonanie? Jakieś kłopoty, zastrzeżenia? Aaaa, figurki w tej skali też robisz lub masz w planach? Czekam na dalsze prace spod mikroskopu - np. na Pz38(t) albo schwimmwagena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 Znalazłem parę fotek, niestety małych w monografii Tornado. Nie wiem czy ten jest rozwalony czy rozkradziony przez złomiarzy, bo nie rozumiem podpisów po radziecku, a po mamę nie będę leciał o 1 w nocy:) Ale na tych ładnie widać (gdzieś w kadr się wcisnął Panzer IV: W nagrodę za fotki proszę o zdjęcia niezłożonego modelu prosto z pudełka:). One są w ogóle plastikowe czy metalowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 Ja bym poprosił, jeśli jest to możliwe, zdjęcie przy jakiejś monecie czy czymś takim dla porównania skali. Jakoś nie umiem sobie wyobrazić, jak mały jest ten model... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 9 Stycznia 2008 Share Napisano 9 Stycznia 2008 I ja też myślałem że to 1/144 a to jeszcze mniejsze, trzeba mieć naprawdę cierpliwość do takiego Tygryska i tym bardziej do roślinności... Zakładam że model równierz tu się pojawi : http://www.braillescalecomp.com/default.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 9 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2008 Hejka! Reggy dzięki za fotki rozwalonego tygrysa tu masz zdjątka z "inboxa": Model jest z bałego metalu więc datale nie sa dobrze widoczne. A tu skala porównawcza: Jesli chodz o jakość to jest niemal doskonała, niewiekie nadlewki do usunięcia. Malowanie też nie sprawiło mi kłopotów, czysta przyjemność, modelik do pomalowania w jeden wieczór. Jeśli chodzi o figurki to są odpowiednie do tej skali. Na razie robię przymarki do niemieckich czołgistów Preisera 1/144.Roślinność była robiona dla 1/144 a w ogóle to podstawka jest zastępcza. Docelowo tygrysek ma stać w towarzystwie Shermana na transporterze M26. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 9 Stycznia 2008 Share Napisano 9 Stycznia 2008 No dobra, teraz moja kolej na zadawanie pytań: 1. Opisz, proszę, podstawkę - jak zrobiłeś drzewo? 2. Jak robiłeś washa? Czym rozcieńczyłeś farbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrgie Napisano 10 Stycznia 2008 Share Napisano 10 Stycznia 2008 No to pojechałeś na maksa stary prawdziwe cudo, a zdjęcia z grosikiem powalają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 10 Stycznia 2008 Share Napisano 10 Stycznia 2008 Mein Panzer/Blitzkrieg Commander ?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2008 Podstawka to produkt "uboczny" robiona do innej skali. Drzewko Zrobiłem z korzonka brzozowego i mielonego oregano, trawa jest z Fallera. Wasch był robiony przy pomocy GLAZE MEDIUM VALLEJO fabkami tej samej firmy. Bardzo fajny specyfik tylko trzba się nauczyć nim pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 Tak swoją drogą - na górze jest napisane Modelwork - forum modelarstwa plastikowego A tu mamy biały metal :P (metalwork.pl ). Tak sobie tylko pisze:) A co do tego Glaze Vallejo - przyznam - miła sprawa, szczególnie gdy chcemy wycieniować małe rzeczy i każda warstwa sidoluxu przed washem olejami spowodowałby utratę dużej ilości detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 13 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2008 Pod Glaze Medium dobrze jest położyć coś byszczącego możliwie cieniutko. Można też maować kolorami błyszczącymi a po waschu prysnąć bezbarwnym matem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 Kolego wielkie gratulacje !! Model niesamowity !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi