Rinzler_PL Napisano 2 Kwietnia 2017 Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Cześć wszystkim Przedstawiam swoje dzisiejsze zmagania z tytułowym bohaterem. Jest to mój powrót do hobby po kilkunastu latach rozłąki. Liczę na wasze konstruktywne komentarze i wyrozumiałość. Plan do tego modelu jest taki żeby był czysto i ładnie sklejony oraz pomalowany, myślę nad inną lufą bo zestawowa mi nie pasuje ale ogólnie model ma być " z pudła ", no może jeszcze osłony boczne zrobię z puchy po bronku, przynajmniej będzie dobry pretekst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 2 Kwietnia 2017 Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Super temat, jaki kamuflaż przewidujesz ?? gąski będą zestawowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Kwietnia 2017 Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Będzie trochę szpachli potrzebne, bo to w końcu Academy. Mam ten sam model, więc będę obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rinzler_PL Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Co do szpachli to się nie zgodzę, model składa się bardzo przyjemnie, jest mały ból z tylnymi klapami silnikowymi ale to szczegół, reszta wzorcowo. Camo - no to jest pytanie, na początku chciałem pudełkowe natomiast troch popaczałem w internetach i natrafiłem na camo z końca wojny gdzie osłona armaty nie ma camo tylko jest w kolorze bazowym a z resztą na zdjęciu przykład: Gąsienice - nie lubię tego typu który jest w zestawie, raz się kiedyś sparzyłem na dragonowskich MT i od tego czasu mam depresję jak je widzę ale inwestycja w friule to koszta, nie podjąłem jeszcze decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 2 Kwietnia 2017 Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Ten kamuflaż rzeczywiście jest ciekawy, jak się go ładnie zmaluje to robi wrażenie, a co do gąsek to te zestawowe nie są takie złe, fruile z kolei warte tyle samo co ten model, ja bym spróbował zmontować pudełkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rinzler_PL Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Oczywiście, nim będę myślał na innymi najpierw spróbuję zawalczyć z pudełkowymi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 3 Kwietnia 2017 Share Napisano 3 Kwietnia 2017 KIBICUJĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 3 Kwietnia 2017 Share Napisano 3 Kwietnia 2017 Co do szpachli to się nie zgodzę, model składa się bardzo przyjemnie, jest mały ból z tylnymi klapami silnikowymi ale to szczegół, reszta wzorcowo. jednak tylko troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rinzler_PL Napisano 3 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2017 No to jest właśnie ten ból o którym wspominałem a tak po prawdzie to w 75% wynik mojego błędu ale jeszcze nad tym popracuje. W sumie na niektórych zdjeciach spasowanie tych płyt też nie jest takie idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rinzler_PL Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Hej, mały update w temacie, prace idą powoli ale przy 2 małych szkrabów to i tak dobrze że cokolwiek można podłubać . Karaluch wygląda obecnie tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 22 Kwietnia 2017 Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Jeśli skleiłeś już górę z dołem, to nie wiem, czy nie będziesz miał problemów z zainstalowaniem metalowej lufy . Kleiłem ten model i także mogę potwierdzić, że spasowanie jest oki. Może pokusił byś się o usunięcie imitacji uchwytów na plandekę wokół stropu budy i zrobienie ich z drucika oraz wstawienie rurek na antenę zamiast firmowego odlewu - prace proste a podnoszą walory modelu. Swoją drogą gratulacje, że przy dwóch szkrabach, podjąłeś się dłubania modeli, ja z jednym maluszkiem mam problem, by coś pokleić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rinzler_PL Napisano 24 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2017 Dwa miesiące minęły jak nic nie pokazywałem i tak naprawdę nie dużo się od czego czasu zmieniło. To co udało się ogarnąć to wydech , już pokryty Chaosem. Podłubałem z zestawowym który wg mnie jest zbyt gruby, jakby mu się przyjrzeć to jego grubość odpowiada grubości bocznego pancerza. Pocieniłem ścianki, nawierciłem rurę i wg mnie jest ok. Dodałem koła, trochę je ponacinałem i w tej chwili dłubie przy zestawowych gąskach. Mam jeszcze problem jak ogarnąć te klamry do mocowania "czegoś" wokół budy, oryginalne to jakieś pypcie ale jak oglądałem zdjęcia to faktycznie male są i teraz jak je wymienić żeby nie przeskalować i przy okazji nie popaść w depresję :P wydech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 24 Czerwca 2017 Share Napisano 24 Czerwca 2017 Wydech wg mnie wyszedł ok . Mam jeszcze problem jak ogarnąć te klamry do mocowania "czegoś" wokół budy, oryginalne to jakieś pypcie ale jak oglądałem zdjęcia to faktycznie male są i teraz jak je wymienić żeby nie przeskalować i przy okazji nie popaść w depresję :P Te uchwyty pod plandekę wokół stropu kadłuba ja robiłem cieniutkim drucikiem ( wierciłem otworki na wylot w płycie i osadzałem uchwyt), zdjęcie z warsztatu mojego "Chwata": dałem radę, to z pewnością Ty też dasz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi