Janisz Napisano 7 Kwietnia 2017 Share Napisano 7 Kwietnia 2017 A dziś mała niespodzianka. To był mój pierwszy kupiony model żywiczny lat temu naście - bo kosztował niedużo. Obecnie chyba nie można go kupić bo i producent chyba już nie istnieje. W każdym bądź razie jest to jedyny taki model na rynku ( nie liczę kartonówek) z którego można wykonać naszego "Jastrzębia". Zestaw wygląda tak: Model miał jeden feler - taką oto dziurę w dnie...... szpachla odpadła, dopiero zalanie cjanoakrylem i nałożenie wycietej blaszki dało dobry efekt. A gotowy ORP "Jastrząb" tak: Zmian większych nie przeprowadzałem tylko wymieniłem inne wysięgniki pod anteny na kiosku, spiłowałem imitację drabinek i wstawiłem drabinki z jakiegoś zestawu tak jak widać na zdjęciach archiwalnych oraz zamiast kołpaków śrub z blachy - plaskate były wustrugałem z wykałaczki. Malowanie to Gunze. Gumonitka Infiniti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 7 Kwietnia 2017 Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Wygląda...oldschoolowo Trochę psuje efekt grubo ciosana pukawka na pokładzie i krzywe peryskopy, ale i tak- bardzo fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Kwietnia 2017 Share Napisano 7 Kwietnia 2017 To zaskoczyłeś... tego ptaszora to jeszcze nie było. Jak na taką stara żywicę to niezła jakość. Elegancki Wywal tylko tą banderę bo kiepska Ta podstawka to z jakiegoś z podwodniaków od HobbyBossa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Dzięki za opinie. Bandera - tu była jazda........ chciałem powiesić kalkę z Mirage'a z "Groma" ale........ to to nawet się nie rozpadło bo czerwona farba się rozpuściła........... jeszcze czegoś takiego nie widziałem no i nie było innego wyjścia jak druknąć na atramentówce...... Model oldschoolowy wg. daty na blaszce rocznik 1995......więc bardziej niż pełnoletni. Podstawka chyba z "Victora" HB też trochę do poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Maja 2017 Share Napisano 22 Maja 2017 Dobry stary pigboat ;) Czaję się do niego już parę lat Zawsze chciałem go zrobić w pierwotnej konfiguracji, z całym skeg-iem, wtedy wygląda na prawdę oldskulowo, jeszcze jako S 25. Może sie w końcu kiedyś za to wezmę. Tego Yankiego chyba nie da się już nigdzie dostać nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 Ładna rzecz. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi