Janisz Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 A dziś mała niespodzianka. To był mój pierwszy kupiony model żywiczny lat temu naście - bo kosztował niedużo. Obecnie chyba nie można go kupić bo i producent chyba już nie istnieje. W każdym bądź razie jest to jedyny taki model na rynku ( nie liczę kartonówek) z którego można wykonać naszego "Jastrzębia". Zestaw wygląda tak: Model miał jeden feler - taką oto dziurę w dnie...... szpachla odpadła, dopiero zalanie cjanoakrylem i nałożenie wycietej blaszki dało dobry efekt. A gotowy ORP "Jastrząb" tak: Zmian większych nie przeprowadzałem tylko wymieniłem inne wysięgniki pod anteny na kiosku, spiłowałem imitację drabinek i wstawiłem drabinki z jakiegoś zestawu tak jak widać na zdjęciach archiwalnych oraz zamiast kołpaków śrub z blachy - plaskate były wustrugałem z wykałaczki. Malowanie to Gunze. Gumonitka Infiniti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipsg Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 Wygląda...oldschoolowo Trochę psuje efekt grubo ciosana pukawka na pokładzie i krzywe peryskopy, ale i tak- bardzo fajnie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 To zaskoczyłeś... tego ptaszora to jeszcze nie było. Jak na taką stara żywicę to niezła jakość. Elegancki Wywal tylko tą banderę bo kiepska Ta podstawka to z jakiegoś z podwodniaków od HobbyBossa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janisz Posted April 8, 2017 Author Share Posted April 8, 2017 Dzięki za opinie. Bandera - tu była jazda........ chciałem powiesić kalkę z Mirage'a z "Groma" ale........ to to nawet się nie rozpadło bo czerwona farba się rozpuściła........... jeszcze czegoś takiego nie widziałem no i nie było innego wyjścia jak druknąć na atramentówce...... Model oldschoolowy wg. daty na blaszce rocznik 1995......więc bardziej niż pełnoletni. Podstawka chyba z "Victora" HB też trochę do poprawki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted May 22, 2017 Share Posted May 22, 2017 Dobry stary pigboat ;) Czaję się do niego już parę lat Zawsze chciałem go zrobić w pierwotnej konfiguracji, z całym skeg-iem, wtedy wygląda na prawdę oldskulowo, jeszcze jako S 25. Może sie w końcu kiedyś za to wezmę. Tego Yankiego chyba nie da się już nigdzie dostać nie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doody Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Ładna rzecz. Gratulacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts