Janisz Napisano 7 Kwietnia 2017 Napisano 7 Kwietnia 2017 A dziś mała niespodzianka. To był mój pierwszy kupiony model żywiczny lat temu naście - bo kosztował niedużo. Obecnie chyba nie można go kupić bo i producent chyba już nie istnieje. W każdym bądź razie jest to jedyny taki model na rynku ( nie liczę kartonówek) z którego można wykonać naszego "Jastrzębia". Zestaw wygląda tak: Model miał jeden feler - taką oto dziurę w dnie...... szpachla odpadła, dopiero zalanie cjanoakrylem i nałożenie wycietej blaszki dało dobry efekt. A gotowy ORP "Jastrząb" tak: Zmian większych nie przeprowadzałem tylko wymieniłem inne wysięgniki pod anteny na kiosku, spiłowałem imitację drabinek i wstawiłem drabinki z jakiegoś zestawu tak jak widać na zdjęciach archiwalnych oraz zamiast kołpaków śrub z blachy - plaskate były wustrugałem z wykałaczki. Malowanie to Gunze. Gumonitka Infiniti. Cytuj
filipsg Napisano 7 Kwietnia 2017 Napisano 7 Kwietnia 2017 Wygląda...oldschoolowo Trochę psuje efekt grubo ciosana pukawka na pokładzie i krzywe peryskopy, ale i tak- bardzo fajnie! Cytuj
M.A.V. Napisano 7 Kwietnia 2017 Napisano 7 Kwietnia 2017 To zaskoczyłeś... tego ptaszora to jeszcze nie było. Jak na taką stara żywicę to niezła jakość. Elegancki Wywal tylko tą banderę bo kiepska Ta podstawka to z jakiegoś z podwodniaków od HobbyBossa? Cytuj
Janisz Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Napisano 8 Kwietnia 2017 Dzięki za opinie. Bandera - tu była jazda........ chciałem powiesić kalkę z Mirage'a z "Groma" ale........ to to nawet się nie rozpadło bo czerwona farba się rozpuściła........... jeszcze czegoś takiego nie widziałem no i nie było innego wyjścia jak druknąć na atramentówce...... Model oldschoolowy wg. daty na blaszce rocznik 1995......więc bardziej niż pełnoletni. Podstawka chyba z "Victora" HB też trochę do poprawki. Cytuj
Szydercza Gała Napisano 22 Maja 2017 Napisano 22 Maja 2017 Dobry stary pigboat ;) Czaję się do niego już parę lat Zawsze chciałem go zrobić w pierwotnej konfiguracji, z całym skeg-iem, wtedy wygląda na prawdę oldskulowo, jeszcze jako S 25. Może sie w końcu kiedyś za to wezmę. Tego Yankiego chyba nie da się już nigdzie dostać nie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi