barszczo Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 I kolejny ostatni już czterolatek z mojej kolekcji, Spitfire Mk.Vb Tadeusza Schielego z 308 Dywizjonu PSP. Malowany Gunziakami serii H, w kokpicie mała blaszka Edka, celownik i rury Quickboosta, kalkomania Techmod. Budowa bezproblemowa, za wzór malowania posłużyło mi jedyne znane zdjęcie tego samolotu. Miłego odbioru . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Coraz fajniejsze modele prezentujesz. Takie w sam raz,bez nadmiernego barokokoko preszejdingu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Bardzo mi przypadły do gustu Twoje modele, a ten Spit bardzo mnie się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Rzeczywiście miły w odbiorze:) Gdybym miał się czepiać drobiazgów, to mam silne przekonanie, że czarna linia na prawym skrzydle jest typowa dla późnych wersji Spitfire. W Mk.V była inna niż na lewym, czyli jedna linia prostopadła do kadłuba, dochodząca do blachy oprofilowania skrzydła. Pancerz za fotelem też Tamiya dała poczwórny chyba, wygląda b.poważnie, można było go tanim kosztem trochę pocienkasić. W oryginale było to 6mm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts