barszczo Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 I kolejny ostatni już czterolatek z mojej kolekcji, Spitfire Mk.Vb Tadeusza Schielego z 308 Dywizjonu PSP. Malowany Gunziakami serii H, w kokpicie mała blaszka Edka, celownik i rury Quickboosta, kalkomania Techmod. Budowa bezproblemowa, za wzór malowania posłużyło mi jedyne znane zdjęcie tego samolotu. Miłego odbioru . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Coraz fajniejsze modele prezentujesz. Takie w sam raz,bez nadmiernego barokokoko preszejdingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Bardzo mi przypadły do gustu Twoje modele, a ten Spit bardzo mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Rzeczywiście miły w odbiorze:) Gdybym miał się czepiać drobiazgów, to mam silne przekonanie, że czarna linia na prawym skrzydle jest typowa dla późnych wersji Spitfire. W Mk.V była inna niż na lewym, czyli jedna linia prostopadła do kadłuba, dochodząca do blachy oprofilowania skrzydła. Pancerz za fotelem też Tamiya dała poczwórny chyba, wygląda b.poważnie, można było go tanim kosztem trochę pocienkasić. W oryginale było to 6mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi