Jump to content

Kubuś- Mirage hobby 1:35

Tomasz Andryk
 Share

Recommended Posts

Witam serdecznie!

Jest to mój pierwszy wpis na forum więc się przedstawię. Mam na imię Tomek, mieszkam w Gdyni i chodzę do drugiej klasy gimnazjum. Modelarstwem zainteresowałem się jakieś 6 miesięcy temu. Modele sklejam w wolnym czasie, głównie wieczorami.

Prezentowany model jest drugim moim modelem (pierwszy nie godny pokazania ). Kubusia sklejało mi się w miarę bezproblemowo, jedyne co dorobiłem własnoręcznie to spawy płyt (zestawowe były prawie niewidoczne).

Zapraszam do galerii:

P1210342_zpsxbzafdc5.jpg

P1210346_zps8i4ojyzl.jpg

P1210337_zpshxr3xuii.jpg

P1210343_zpss6sz39mo.jpg

P1210344_zpsrwycjhyx.jpg

P1210339_zpsyomgco2v.jpg

P1210372_zps7sawspvl.jpg

P1210374_zpstmehjcbx.jpg

P1210380_zps32fn6jc9.jpg

P1210381_zpsvi98jhnu.jpg

P1210358_zps5ka6bsdu.jpg

P1210365_zpsv9fbih0p.jpg

P1210336_zps5rfucgns.jpg

P1210334_zps65ftuphz.jpg

Witaj na forum

Całkiem udany debiut. Kubusia strasznie obciążyłeś tymi spawami, bo wyglądają jak w skali 1:1- a przecież stoi Kubuś przed muzeum Powstania Warszawskiego, są zdjęcia... Dziwnie wygląda też ściana od "pustej" strony- nie przypomina to cegieł ani kształtem, ani kolorem.

Całościowo widać że jest nieźle, i będzie z Ciebie modelarz

Nie obraź się, ale pojazd bardziej przypomina mi wehikuł z Mad Maxa niż Kubusia. Sprawy baaardzo przesadzone przez co powodują że model wygląda jakby był pognieciony. Z drugiej strony na lewej osłonie przedniego koła widać wielką szparę. Podstawka też pozostawia wiele do życzenia. Są jeszcze inne mankamenty, ale nie ma sensu ich tutaj wyliczać.

Masz pomysł, ale z realizacją jest już gorzej. Nie zniechęcaj się i działaj dalej. Załóż warsztat i przede wszystkim popracuj nad zdjęciami. W końcu to one pozwalają nam na ocenę twojej pracy.

Witaj na forum

a przecież stoi Kubuś przed muzeum Powstania Warszawskiego...

To replika, oryginał stoi na terenie Muzeum Wojska Polskiego w Al. Jerozolimskich 3

Sam mam w szafce tego Kubusia od Mirage Hobby. Jak skończę Jagdpanthera to się za niego w końcu wezmę, chociaż jakość niestety nie zachęca :(

Witaj

Widzę potencjał

Czytaj, oglądaj, zakładaj warsztat nast. razem. Diabeł tkwi w szczegółach ;)

Co do samego modelu - spawy przesadziłeś, murek z jednej strony wyszedł ok, z drugiej faktura cegieł jest zupełnie inna

Pozdrawiam