Tomasz Andryk Napisano 21 Kwietnia 2017 Napisano 21 Kwietnia 2017 Witam serdecznie! Jest to mój pierwszy wpis na forum więc się przedstawię. Mam na imię Tomek, mieszkam w Gdyni i chodzę do drugiej klasy gimnazjum. Modelarstwem zainteresowałem się jakieś 6 miesięcy temu. Modele sklejam w wolnym czasie, głównie wieczorami. Prezentowany model jest drugim moim modelem (pierwszy nie godny pokazania ). Kubusia sklejało mi się w miarę bezproblemowo, jedyne co dorobiłem własnoręcznie to spawy płyt (zestawowe były prawie niewidoczne). Zapraszam do galerii: Cytuj
filipsg Napisano 21 Kwietnia 2017 Napisano 21 Kwietnia 2017 Witaj na forum Całkiem udany debiut. Kubusia strasznie obciążyłeś tymi spawami, bo wyglądają jak w skali 1:1- a przecież stoi Kubuś przed muzeum Powstania Warszawskiego, są zdjęcia... Dziwnie wygląda też ściana od "pustej" strony- nie przypomina to cegieł ani kształtem, ani kolorem. Całościowo widać że jest nieźle, i będzie z Ciebie modelarz Cytuj
bazylms Napisano 21 Kwietnia 2017 Napisano 21 Kwietnia 2017 Nie obraź się, ale pojazd bardziej przypomina mi wehikuł z Mad Maxa niż Kubusia. Sprawy baaardzo przesadzone przez co powodują że model wygląda jakby był pognieciony. Z drugiej strony na lewej osłonie przedniego koła widać wielką szparę. Podstawka też pozostawia wiele do życzenia. Są jeszcze inne mankamenty, ale nie ma sensu ich tutaj wyliczać. Masz pomysł, ale z realizacją jest już gorzej. Nie zniechęcaj się i działaj dalej. Załóż warsztat i przede wszystkim popracuj nad zdjęciami. W końcu to one pozwalają nam na ocenę twojej pracy. Cytuj
Dudzio Napisano 21 Kwietnia 2017 Napisano 21 Kwietnia 2017 Witaj na forum a przecież stoi Kubuś przed muzeum Powstania Warszawskiego... To replika, oryginał stoi na terenie Muzeum Wojska Polskiego w Al. Jerozolimskich 3 Sam mam w szafce tego Kubusia od Mirage Hobby. Jak skończę Jagdpanthera to się za niego w końcu wezmę, chociaż jakość niestety nie zachęca :( Cytuj
krzychu83 Napisano 28 Kwietnia 2017 Napisano 28 Kwietnia 2017 Witaj Widzę potencjał Czytaj, oglądaj, zakładaj warsztat nast. razem. Diabeł tkwi w szczegółach ;) Co do samego modelu - spawy przesadziłeś, murek z jednej strony wyszedł ok, z drugiej faktura cegieł jest zupełnie inna Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi