Tomasz Andryk Napisano 21 Kwietnia 2017 Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Witam serdecznie! Jest to mój pierwszy wpis na forum więc się przedstawię. Mam na imię Tomek, mieszkam w Gdyni i chodzę do drugiej klasy gimnazjum. Modelarstwem zainteresowałem się jakieś 6 miesięcy temu. Modele sklejam w wolnym czasie, głównie wieczorami. Prezentowany model jest drugim moim modelem (pierwszy nie godny pokazania ). Kubusia sklejało mi się w miarę bezproblemowo, jedyne co dorobiłem własnoręcznie to spawy płyt (zestawowe były prawie niewidoczne). Zapraszam do galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 21 Kwietnia 2017 Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Witaj na forum Całkiem udany debiut. Kubusia strasznie obciążyłeś tymi spawami, bo wyglądają jak w skali 1:1- a przecież stoi Kubuś przed muzeum Powstania Warszawskiego, są zdjęcia... Dziwnie wygląda też ściana od "pustej" strony- nie przypomina to cegieł ani kształtem, ani kolorem. Całościowo widać że jest nieźle, i będzie z Ciebie modelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Kwietnia 2017 Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Nie obraź się, ale pojazd bardziej przypomina mi wehikuł z Mad Maxa niż Kubusia. Sprawy baaardzo przesadzone przez co powodują że model wygląda jakby był pognieciony. Z drugiej strony na lewej osłonie przedniego koła widać wielką szparę. Podstawka też pozostawia wiele do życzenia. Są jeszcze inne mankamenty, ale nie ma sensu ich tutaj wyliczać. Masz pomysł, ale z realizacją jest już gorzej. Nie zniechęcaj się i działaj dalej. Załóż warsztat i przede wszystkim popracuj nad zdjęciami. W końcu to one pozwalają nam na ocenę twojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 21 Kwietnia 2017 Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Witaj na forum a przecież stoi Kubuś przed muzeum Powstania Warszawskiego... To replika, oryginał stoi na terenie Muzeum Wojska Polskiego w Al. Jerozolimskich 3 Sam mam w szafce tego Kubusia od Mirage Hobby. Jak skończę Jagdpanthera to się za niego w końcu wezmę, chociaż jakość niestety nie zachęca :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Witaj Widzę potencjał Czytaj, oglądaj, zakładaj warsztat nast. razem. Diabeł tkwi w szczegółach ;) Co do samego modelu - spawy przesadziłeś, murek z jednej strony wyszedł ok, z drugiej faktura cegieł jest zupełnie inna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi