danielodziem Napisano 13 Maja 2017 Share Napisano 13 Maja 2017 Prace trochę zwolniły, ale w ten weekend udało się położyć do końca zielony i oskrobać wannę. Oto efekt Moim skromnym zdaniem za dużo tych odrapan....albo za masywne...miejscami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 13 Maja 2017 Autor Share Napisano 13 Maja 2017 Pewnie masz rację. Zresztą nie tylko Ty to zauważyłeś. Ale pomysł był by zrobić z niego porzucony pojazd. Chciałem głównie spróbować jak się robi takie drapania. Dalej się uczę więc eksperymentuje z różnymi opcjami. Przy następnych z pewnością ograniczę ten efekt. Dzięki za uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 13 Maja 2017 Share Napisano 13 Maja 2017 Pewnie masz rację. Zresztą nie tylko Ty to zauważyłeś. Ale pomysł był by zrobić z niego porzucony pojazd. Chciałem głównie spróbować jak się robi takie drapania. Dalej się uczę więc eksperymentuje z różnymi opcjami. Przy następnych z pewnością ograniczę ten efekt. Dzięki za uwagi Temat dobry..porzucony pojazd.. Ale nawet takie nie byly az tak odrapane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 Jak jest porzucony, to nikt go nie używa. Jak nie używa, to nie ma kto obdrapac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 Dobry na wrak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 18 Maja 2017 Autor Share Napisano 18 Maja 2017 Zamiast kłaść kalkę pomyślałem że zrobię szablon i odmaluje na podkładzie z Warn Effects i poskrobie trochę. Oto efekt. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Maja 2017 Share Napisano 18 Maja 2017 Dobry pomysł. Wygląda dobrze, tylko jeszcze lekko kolor zmodulować i będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 19 Maja 2017 Autor Share Napisano 19 Maja 2017 [...]tylko jeszcze lekko kolor zmodulować i będzie super. Zastanawiałem się nad modulacją wczoraj wieczorem po Twoim poście i przyznam się szczerze, że jedyne co mi przyszło do głowy to lekko odbarwić go w stronę kremowego/żółtego jako "zżółknięta stara biel" mieszanką białego i żółtego :/ Jeżeli chodziło o coś innego to jestem otwarty na sugestie bo totalnie nie mam innych pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 Możesz pobawić się olejami np, zrobić zacieki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 19 Maja 2017 Autor Share Napisano 19 Maja 2017 Zacieki są zaplanowane w późniejszym etapie prac. Mam przygotowany zestaw od AK do "brudzenia" dla zielonych pojazdów i kilka rdzawych pigmentów by podkreślić efekty wraku. Czy to wystarczy czy mam jednak poruszyć temat olejów, który przyznam się szczerze chciałem zacząć z którymś z kolejnych projektów? Teraz mam kolejne pytanie odnośnie lakierów. Po wymalowaniu napisu oczywiście psiknę to lakierem pod w/w washe i pigmenty. Widziałem dwie opcje podczas przeglądania net. jeden to satynowy drugi błyszczący? Czy może jednak przed tym powinienem wykonać jeszcze jakieś inne zabiegi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 Pod washa polecam błysk. Ogólnie po wszystkich zabiegach polecałbym błysk a przed ostatnim czyli pigmentami i nawet kurzami emaliowymi walnąć satynkę. Wracając do wcześniej poruszonej kwestii modulacji, możesz wykorzystać teraz te nowe oilbrushery żeby zrobić modulacje paneli. Możesz, ale nie musisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 O to chodziło. Żeby biały nie był biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 Natknąłem się na takie cuś, może Cię zainspiruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 i jeszcze jedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 20 Maja 2017 Autor Share Napisano 20 Maja 2017 Dziękować z pewnością pomoże:) Tymczasem rozcienczylem troche zoltego z ciemnym brązem i mocno rozwodnilem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 20 Maja 2017 Share Napisano 20 Maja 2017 Oilbrushery są słabe. Farba jest zbyt rzadka. Jednak, co klasyczny olej, to olej. Ja kupiłem kilka i na tym mi starczy. Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 3 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2017 Kolejne pytanie n00ba Czy powierzchnie pokryta pigmentami suchymi i z fixerem powinno sie jeszcze zabezpieczyc matowym lakierem? Nie zepsuje to efektu pigmentu:/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 3 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2017 Niestety czasu ostatnio brak ale dziś spróbujemy troche sie zwashowac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 3 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2017 Wieża delikatnie zbrudzona powyższym zestawem z AK. Przed matowym lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 3 Czerwca 2017 Share Napisano 3 Czerwca 2017 Pigment kładzie sz jako ostatni i jeżeli utrwalisz go fixerem , to nie widzę potrzeby utrwalania go lakierem. Poza tym lakier psuje efekt szorstkosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 3 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2017 Właśnie to chciałem wiedzieć czy nie zniszczy efektu. Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Czerwca 2017 Share Napisano 4 Czerwca 2017 Jest klimat, bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 4 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2017 Dzięki, fajnie że się komuś podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 25 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2017 (edytowane) Po dłuższym namyśle i po waszych sugestiach, że lekko przesadziłem z rdzą zmieniłem koncepcje zakończenia modelu. Spróbuję mu zrobić podstawkę jakby stał gdzieś w muzeum na otwartym powietrzu. A tymczasem po dłuższej przerwie ogarnąłem gąsienice do mojego pseudo wraku/eksponatu. Edytowane 25 Czerwca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 25 Czerwca 2017 Share Napisano 25 Czerwca 2017 Fajnie wyszly te gaski, ale jak do "eksponatu" to te przeblyski stalowe trzeba skasowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi