Cade Napisano 25 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2017 Wiem:) po położeniu fixera na pigmenty wpadłem na jakiś durny pomysł by zrobić lekkiego drybrusha z gunmetal... skoryguję to z pewnością! Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2017 Coś chyba robię źle. Położyłem wczoraj Matt Varnish od AK na wieżę i mam wrażenie że świeci się jak psu .... :( Byl rozcienczony thinnerem AK 1:3. Zdjęcie po ok. 12godzinach od malowania. Help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 A próbowałeś tego? https://www.mojehobby.pl/products/Ultra-Matt-Varnish.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keravnos Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 Coś chyba robię źle. Położyłem wczoraj Matt Varnish od AK na wieżę i mam wrażenie że świeci się jak psu .... :( Byl rozcienczony thinnerem AK 1:3. Zdjęcie po ok. 12godzinach od malowania. Help Miałem ten sam problem - malowałem pieniek drzewa ale pędzlem bez rozcieńczania i też z matową powierzchnią miał niewiele wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2017 A próbowałeś tego?https://www.mojehobby.pl/products/Ultra-Matt-Varnish.html Będę próbować w takim razie Ultra Matt... zakończenie KW w ten weekend legło właśnie w gruzach:( Chyba, że jednak ktoś stwierdzi, że coś zrobiłem źle z tym lakierem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 Kolego Cade proszę tylko nie gazetki reklamowe miej litość dla naszych oczu. Zmień tło do zdjęć na kawałek białej kartki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2017 Jasne. Robiłem na szybko zdjęcie przed wyjściem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 2 Lipca 2017 Autor Share Napisano 2 Lipca 2017 Pozostaje matowy lakier, pigmenty i założyć gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 2 Lipca 2017 Share Napisano 2 Lipca 2017 Dlaczego matt chcesz kłaść? Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 2 Lipca 2017 Autor Share Napisano 2 Lipca 2017 Z tego co pamiętam to pod pigmenty satyna lub matt powinien być... A do tego chyba powinien być zmatowiony na finish prac. Wiem, że potem jeszcze położę pigmenty, ale te będą utrwalone fixerem (nie pamiętam kto, ale taką radę dostałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 4 Lipca 2017 Share Napisano 4 Lipca 2017 Ja nakładamy na satyne, wtedy widzac różnice między miejscem gdzie jest pigment, a gdzie go nie ma. Może napiszę tak - jak wykończysz piaskowe Panzera na który nałożyć piaskowy pigment? Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 4 Lipca 2017 Autor Share Napisano 4 Lipca 2017 Może napiszę tak - jak wykończysz piaskowe Panzera na który nałożyć piaskowy pigment? Przepraszam, ale za cho...rę nie rozumiem pytania:) sądzę, że coś autokorekta zaszalała z Twoim wpisem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Lipca 2017 Share Napisano 4 Lipca 2017 Chodzi o to że jak nałożysz satynowy lakier pod pigmenty to będziesz widział różnice na strukturze powierzchni. Innymi słowy będziesz widzial na której powierzchni jest pigment a gdzie go jeszcze nie ma w przypadku nakładania pigmentu w kolorze podobnym do kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 4 Lipca 2017 Autor Share Napisano 4 Lipca 2017 A próbowałeś tego?https://www.mojehobby.pl/products/Ultra-Matt-Varnish.html Panzer Machine sądzę, że to strzał w dziesiątkę! Właśnie psiknąłem "wraka" i już widać efekt. Jutro wrzucę fotkę jakąś. Dziękuję za sugestię Markuz Dzięki za sprostowanie. Teraz rozumiem. Będę miał to na uwadze gdy będę korzystał z pigmentów w podobnych kolorach jak kamuflaż. Sądzę, że w tym przypadku nie będzie tego problemu bo będą planuję pigmenty rdzawe i light sienna jako kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 5 Lipca 2017 Autor Share Napisano 5 Lipca 2017 Sądzę, że już wystarczy. Jutro postaram się zrobić lepsze zdjęcia aparatem i w normalnych warunkach i założę galerie. A póki co na szybko z telefonu mojego drugiego ulepka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Lipca 2017 Share Napisano 5 Lipca 2017 Obicia moim zdaniem to najsłabszy element modelu. Ale dla zasady pociągnij jeszcze rdzą część toczną kół. Jak na jeden z pierwszych modeli nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 8 Lipca 2017 Share Napisano 8 Lipca 2017 Może napiszę tak - jak wykończysz piaskowe Panzera na który nałożyć piaskowy pigment? Przepraszam, ale za cho...rę nie rozumiem pytania:) sądzę, że coś autokorekta zaszalała z Twoim wpisem :/ Bo tak to jest jak się nie sprawdza, co się pisze. A miało być - jak wykończysz piaskowego Panzera na który nalozysz piaskowy pigment. Czy pz3 DAK w swoim jasnym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 8 Lipca 2017 Share Napisano 8 Lipca 2017 Chodzi o to że jak nałożysz satynowy lakier pod pigmenty to będziesz widział różnice na strukturze powierzchni. Innymi słowy będziesz widzial na której powierzchni jest pigment a gdzie go jeszcze nie ma w przypadku nakładania pigmentu w kolorze podobnym do kamuflażu. Jesteś jedynym, który mnie rozumie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi