hiwis Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Kolejna "48" w produkcji. Samoskładalny model Tamiyi, już po podkładzie, w przymiarkach do podstawki - "gdzieś w Prusiech Wschodnich zimą /wiosną 1945 r." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Podglądam, bo mam go w planach:) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 8 Maja 2017 Autor Share Napisano 8 Maja 2017 Wstępne kolory: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 Zielony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 8 Maja 2017 Autor Share Napisano 8 Maja 2017 Dünkelgelb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 Pierwszy raz widze 38(t) w takim kolorze. Zazwyczaj kojarze german grey. Stad moje zdziwienie zmieszane z zaciekawieniem masz jakis refki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 8 Maja 2017 Autor Share Napisano 8 Maja 2017 1944: 1945: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 Taak, ale dlaczego zielony? Może trzeba popatrzeć na bardziej wiarygodną paletę? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 8 Maja 2017 Autor Share Napisano 8 Maja 2017 Nie będzie "zielony" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 Podglądam. Mam ten pojazd w dalszych planach. Kalki będziesz jakoś poprawiał czy tak zostanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 8 Maja 2017 Autor Share Napisano 8 Maja 2017 Polecam - piękna maszyna i świetny model. Krzyże do poprawki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 Szkoda że tylko warsztat malarski. Tak dla formalności to na pierwszej fotce - tej 1944 - to wersja "G", na drugiej fotce maszyna w kamuflażu dwubarwnym. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 8 Maja 2017 Autor Share Napisano 8 Maja 2017 Szkoda że tylko warsztat malarski. Krzysztof To samoskładalna Tamka, bez żadnych większych ingerencji złożona w jeden wieczór, nie było co relacjonować z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 Ładny detal jak na taką skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 9 Maja 2017 Share Napisano 9 Maja 2017 Wersje e/f przy założeniu że przetrwały to były malowane w bliżej nieokreślone warianty kamuflażu. Wersja ze zdjcia to wersja póżna, ona wychodziła już w takim dunkelgelb. Warto by ten kolor rozjaśnić nieco bo zielony nawet po washu będzie uciekał w ciemność, tu trzeba bieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 9 Maja 2017 Autor Share Napisano 9 Maja 2017 Wersje e/f przy założeniu że przetrwały to były malowane w bliżej nieokreślone warianty kamuflażu.Wersja ze zdjcia to wersja póżna, ona wychodziła już w takim dunkelgelb. Warto by ten kolor rozjaśnić nieco bo zielony nawet po washu będzie uciekał w ciemność, tu trzeba bieli. Jeśli dobrze pamiętam to produkcję tego wozu zakończonao w połowie 1942, więc raczej żaden nie miał prawa opuścić fabryki w Dünkelgelb, a dopiero te co przetrwały zostały później przemalowane. Mój będzie takim przemalowanym ocaleńcem ;) Z kolorem sobie poradzę - i jeszcze raz powtarzam - on nie jest zielony ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Masz rację, bredziłem, tak jak piszesz 38ka nie załapała się na żółty "fabryczny", czyli nawet moje majaczenie było zbyt optymistyczne... Ale Twój model, więc malować możesz jak chcesz tyle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Dokładnie mówiąc to produkcja interesujących Nas wersji to - wersja (E) zakończona w maju, a (F) w październiku 1941. Czyli malowanie tylko RAL 7021 Dunkelgrau. Czołgi Pz.Kpfw. 38(t) wycofane "z pierwszej linii" w połowie 1942 roku. Pojazdy trafiły do jednostek policyjnych, szkolnych i rozpoznawczych. Bułgaria,Węgry,Rumunia i Słowacja nabyła część z nich. Pozostałe nieliczne pojazdy używane bojowo później (po lutym 1943) przemalowane na obowiązujące w danym czasie kolory. Tak jak i inne czołgi używane w tym czasie pomalowane na bazowy RAL 7028 Dunkelgelb. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 11 Maja 2017 Autor Share Napisano 11 Maja 2017 Podstaweczka w montażu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 22 Maja 2017 Autor Share Napisano 22 Maja 2017 W trakcie maziania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 7 Lutego 2018 Autor Share Napisano 7 Lutego 2018 Trochę czasu upłynęło i tak to obecnie wygląda : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 7 Lutego 2018 Share Napisano 7 Lutego 2018 Ooo nie jest zielony Bardzo fajnie wyszedł, super przebarwienia koloru, syf też robi wrażenie, szkoda było by mi buty brudzić wchodzą na niego Mam go w piwnicy i kiedyś przyjdzie i na niego kolej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Lutego 2018 Share Napisano 14 Lutego 2018 Wygląda bardzo fajnie, jednak ja osobiście bardziej zintegrowałbym czołga z gruntem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 14 Lutego 2018 Autor Share Napisano 14 Lutego 2018 Wygląda bardzo fajnie, jednak ja osobiście bardziej zintegrowałbym czołga z gruntem. Stoi w 90% na brukowanej ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Lutego 2018 Share Napisano 14 Lutego 2018 Chyba że tak. Na zdjęciach nie widać dokładnie szczegółów. Myślałem że to rozmięknięta błotna droga. A nie spojrzałem wyżej na fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi