freelancer Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Na początek przywitam się, dzień dobry, do tej pory byłem obserwatorem ale nadszedł czas się udzielić Niedługo pojawią się tutaj zdjęcia, ale potrzebuję pomocy! Ciężko mi znaleźć jakiekolwiek referencje, może źle szukam, dlatego proszę o pomoc doświadczonych forumowiczów. Domyślam się, że wszystkie jednostki jakiej bym nie chciał zrobić to będą zmilitaryzowane... Nawet nie bardzo wiem od czego zacząć :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freelancer Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Chyba jestem na dobrym tropie, szukam teraz po haśle: Vorpostenboot... czyli coś takiego: http://www.schiffsmodellbau-berlin.de/Bilder/kueste_a.JPG Szkoda bo wolałbym zrobić w 100% cywilny kuter, ale patrząc na to, że mój Uboot jest już pordzewiały to nie ma wyjścia... Trzeba będzie się zaopatrzyć w jakiegoś flaka czy coś i montować na biednym kutrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 Witaj Mała prośba na początek, mógłbyś pisać nieco bardziej... zrozumiale? Mile widziane wypowiedzi pełnymi zdaniami, by każdy mógł zrozumieć, co masz na myśli. Dopiero twój drugi post rzucił odrobinę światła na to, o co może Ci chodzić, jednak wciąż jest to dosyć mgliste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 Forest ma 100% racji - nikt nic nie pisze bo nikt nie wie o co chodzi Zacznij najpierw od solidnych konkretów np.: 1. chcesz to robić w jakiej skali ? 2. co to ma być - diorama ? 3. to ma być u-boot oceaniczny (typ IX) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 Ty wiesz a my nie wiemy - a też chcielibyśmy wiedzieć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freelancer Napisano 7 Maja 2017 Autor Share Napisano 7 Maja 2017 Dlaczego ja nie dostaję informacji, że ktoś odpowiedział? Kuter jest już w robocie. Skala 1:350. Znalazłem gdzieś w internecie wątek na innym forum z dioramą chyba jedynej "modelarki" Katarzyny M., która znalazła kuter pewnego wydawnictwa, przeskalowała go do pożądanego rozmiaru i zbudowała z kartonu. Postanowiłem pójść tym samym tropem tylko zamiast kartonu używam arkuszy polistyrenu. Wrzucam dotychczasowe efekty Jeszcze upłynie trochę czasu zanim będzie to wyglądać tak jak chcę, ale wrzucam jako częściowa dokumentacja prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freelancer Napisano 7 Maja 2017 Autor Share Napisano 7 Maja 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freelancer Napisano 7 Maja 2017 Autor Share Napisano 7 Maja 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freelancer Napisano 7 Maja 2017 Autor Share Napisano 7 Maja 2017 I uboot w morzu, do którego dołożę kuter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 To widzę pracę już mocno zaawansowane Wrzuć więcej fotek tego uboocika Jedna uwaga, która od razu rzuca się w oczy - przy takim stanie morza przed pokład i przez górne otwory przelewowe musi się przewalać woda. Innej opcji nie ma, bez tego wygląda to nienaturalnie. I oczywiście obowiązkowo załoganci na kiosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freelancer Napisano 7 Maja 2017 Autor Share Napisano 7 Maja 2017 Tak! będzie się woda lała, Po pierwsze nie zdążyłem (a robiłem trochę nie po kolei). Po drugie uboot się wynurza, powoli i nie wiedziałem czy powinno się wylewać ze wszystkich czy tylko z niektórych... także jeśli wiesz to prośba o info Zdjęcia uboota chciałem pokazać po zakończeniu w galerii no ale może zaspoileruję później, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Poszukaj sobie w necie - cała masa tego jest... Np takie : http://content.newsinc.com/jpg/1391/31531909/45217182.jpg?t=1476900900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freelancer Napisano 7 Maja 2017 Autor Share Napisano 7 Maja 2017 No tak widziałem, zastanawiałem się po prostu nad konkretną sytuacją (układ morza, ułożenie statku) i trochę się zablokowałem w tym dzięki za lekkiego "kopniaka" na pewno pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 No i teraz rozumiem, co piszesz Jeśli ten u-boocik się wynurza, to woda powinna lać się dosłownie "zewsząd". Jedna rzecz mnie tylko niepokoi. Przy takim stanie morza, kuter nie odważyłby się podejść na więcej, niż 100-150 metrów. Zbyt duże ryzyko kolizji. Jeśli wepchniesz ten stateczek (tfu, okręcik, jako, że po zmilitaryzowaniu ) na dioramę, to spokojnie możesz ją zatytułować "tuż przed katastrofą" Swoją drogą, woda świetna Jeszcze warstwa połysku, i będzie bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freelancer Napisano 7 Maja 2017 Autor Share Napisano 7 Maja 2017 Właśnie chodzi o to, że kuter prawie "wpada" na wynurzającego się u-boota, mimo, że sytuacja niecodzienna, zakładam, że jest to zagubiona jednostka zaskoczona sztormem Może to i naciągane, ale powinno całkiem spoko wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freelancer Napisano 24 Maja 2017 Autor Share Napisano 24 Maja 2017 (edytowane) Poniżej aktualny status kutra. Prawdziwa szkoła cierpliwości Edytowane 24 Maja 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freelancer Napisano 24 Maja 2017 Autor Share Napisano 24 Maja 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi