Jump to content

VK 1602 Leopard 1:16 od podstaw.

Rabotnik
 Share

Recommended Posts

Witam,

Dawno nic nie kleiłem z plastiku więc dość leniuchowania :-)

Tematem będzie SF, a więc VK 1602 Leopard, czołg rozpoznawczy który pozostał tylko na papierach.

B1TFnEA.jpg

Generalnie cały kadłub , wieża i wyposażenie będzie od podstaw.

Koła wszelakie i gąsienice wykorzystam od modelu pantery Heng Long, są dość znośne, a z doświadczenia wiem że odlanie tych elementów to katorga.

Malowanie będzie belkowe lub plamy, to wyjdzie w praniu :-)

Jak mawiają szefy wszelakie -do roboty !!

na początek:

ByyysMv.jpg

do następnego :-)

Pozdrawiam.

edit:

cały dzień pracy i kadłub gotowy, teraz trzeba poczekać aż wyschnie klej i będę go "cyzelował" :-)

fr2DBpK.jpg

No do mistrzostwa to mi jeszcze daleko, Bigtank to jest mistrz ! :-)

Pochwaliłem się że koła wykorzystam od Panther G tej RC z HL ale sklep który ma w ofercie części to tylko ma je w ofercie a na stanie zero !

Ciekawi mnie jak te sklepy prosperują nie mając nic na stanie :-)

Pozostaje znów odlewać cały układ jezdny, no cóż, trzeba będzie się przemęczyć :-)

Mam jeden model pantery z HL kupiłem za 340 zł, dziś oni chcą prawie 600 trochę przeginają żeby w ciągu niecałych 2 lat podnieść cenę prawie o 100%

Nie kupię :-)

Części odleję na podstawie tych które mam :-), tylnie koła napinające będę musiał sam wystrugać wraz z mimośrodem :-)

RC nie robię, to się porusza jak pudełko po butach jadące po bruku, RC to trzeba z metalu cały żeby jakiś realizm był :-)

ps. pantera z HL zepsuła mi się po 1 godzinie zabawy , złamało się sprzęgło w lewym napędzie i dooopa , nie chce jeździć, tyle kasy za godzinkę zabawy to ciut przesada :-)