Rabotnik Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 Witam, Dawno nic nie kleiłem z plastiku więc dość leniuchowania :-) Tematem będzie SF, a więc VK 1602 Leopard, czołg rozpoznawczy który pozostał tylko na papierach. Generalnie cały kadłub , wieża i wyposażenie będzie od podstaw. Koła wszelakie i gąsienice wykorzystam od modelu pantery Heng Long, są dość znośne, a z doświadczenia wiem że odlanie tych elementów to katorga. Malowanie będzie belkowe lub plamy, to wyjdzie w praniu :-) Jak mawiają szefy wszelakie -do roboty !! na początek: do następnego :-) Pozdrawiam. edit: cały dzień pracy i kadłub gotowy, teraz trzeba poczekać aż wyschnie klej i będę go "cyzelował" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 O, i to to ja lubię, to ja rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 Chętnie popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 Hmmmm....hips....to lubię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 Też podglądam, zwłaszcza że temat ciekawy ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 17 Maja 2017 Autor Share Napisano 17 Maja 2017 Powoli do przodu, wyposażam płytę nadsilnikową, jescze kratki wlotu powietrza i wentylatory z osłonami :-) Pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 17 Maja 2017 Share Napisano 17 Maja 2017 Bardzo przyjemnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Maja 2017 Share Napisano 17 Maja 2017 Robisz to wszystko na oko, czy masz jakieś plany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 18 Maja 2017 Autor Share Napisano 18 Maja 2017 Plany mam z neta, w zasadzie planik :-). http://thetankmaker.blogspot.com/2013_05_01_archive.html a posiłkuję się zdjęciami modeli plastikowych 1:35. Mój model będzie miał mniejsze ekrany i dwa koła zewnętrzne, jak w planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 18 Maja 2017 Share Napisano 18 Maja 2017 Super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 20 Maja 2017 Autor Share Napisano 20 Maja 2017 Przez te 3 dni straszliwych upałów udało mi się zrobić kratkę na wloty powietrza i formę do odlania 4 sztuk :-) Ni jak nie idzie w takiej gorączce :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 20 Maja 2017 Share Napisano 20 Maja 2017 Klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 20 Maja 2017 Autor Share Napisano 20 Maja 2017 W końcu są kratki kanalizacyjne :-) Trzeba je jeszcze oszlifować i można wklejać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 21 Maja 2017 Autor Share Napisano 21 Maja 2017 Dziś od rana przód trochę podgoniłem, słońce znów wyłazi i dość mam na dziś :-) Jeszcze widok ogólny kadłuba: Pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 21 Maja 2017 Share Napisano 21 Maja 2017 Zawsze podziwiałem ręczną robotę. Scratch to się chyba nazywa. Mistrzostwo Świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 21 Maja 2017 Autor Share Napisano 21 Maja 2017 No do mistrzostwa to mi jeszcze daleko, Bigtank to jest mistrz ! :-) Pochwaliłem się że koła wykorzystam od Panther G tej RC z HL ale sklep który ma w ofercie części to tylko ma je w ofercie a na stanie zero ! Ciekawi mnie jak te sklepy prosperują nie mając nic na stanie :-) Pozostaje znów odlewać cały układ jezdny, no cóż, trzeba będzie się przemęczyć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Maja 2017 Share Napisano 21 Maja 2017 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Maja 2017 Share Napisano 22 Maja 2017 Wygląda to ma prostą robotę. Wyciąć wg szablonu i posklejać... tylko wygląda. Jestem pod wrażeniem taaaakiego modelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 22 Maja 2017 Autor Share Napisano 22 Maja 2017 Szablon też trzeba zaprojektować :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 22 Maja 2017 Share Napisano 22 Maja 2017 Witam! Robótka super. Może kup cały model Panther'y z HL to będziesz miał koła i części żeby zrobić model RC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 22 Maja 2017 Autor Share Napisano 22 Maja 2017 Mam jeden model pantery z HL kupiłem za 340 zł, dziś oni chcą prawie 600 trochę przeginają żeby w ciągu niecałych 2 lat podnieść cenę prawie o 100% Nie kupię :-) Części odleję na podstawie tych które mam :-), tylnie koła napinające będę musiał sam wystrugać wraz z mimośrodem :-) RC nie robię, to się porusza jak pudełko po butach jadące po bruku, RC to trzeba z metalu cały żeby jakiś realizm był :-) ps. pantera z HL zepsuła mi się po 1 godzinie zabawy , złamało się sprzęgło w lewym napędzie i dooopa , nie chce jeździć, tyle kasy za godzinkę zabawy to ciut przesada :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 22 Maja 2017 Share Napisano 22 Maja 2017 Bo ta wersja za 600 PLN to chyba jest z metalowymi elementami(przekładnie, koła napędowe i gąski). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 22 Maja 2017 Autor Share Napisano 22 Maja 2017 Nie , ta wersja jest za 900 zł :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 26 Maja 2017 Autor Share Napisano 26 Maja 2017 Po wielkich bojach są koła wewnętrzne , dekielki i osłony wentylatorów . Teraz będę walczył z wahaczami i kołami zewnętrznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 No i pięknie....czekam na dalsze postępy bo apetyt rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi