Gość Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Zamaskuję je kulkami z BluTacka. Powinno się udać. Proponuję maskol aplikowany igłą lub wykałaczką. Kulki z BluTacka mogą niechcąco wypaść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Proponuję maskol aplikowany igłą lub wykałaczką. Kulki z BluTacka mogą niechcąco wypaść... Zgadzam się w 100%... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Witam!! MrBat, napisałeś na początku, że nikt tu nie zagląda - zwyczajna nie prawda. Zawsze jak coś sie pojawi to obserwuje Twoje poczynania. Ale najbardziej mi sie podobają cyferblaty na desce rozdzielczej. No i sprężynki w fotelu kierowcy. Powiedz mi zrobiłeś je samemu, czy to wyrób fabryczny?? Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszej budowie!! Wicio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 29 Lutego 2008 Autor Share Napisano 29 Lutego 2008 Witam, Ale najbardziej mi sie podobają cyferblaty na desce rozdzielczej. No i sprężynki w fotelu kierowcy. Powiedz mi zrobiłeś je samemu, czy to wyrób fabryczny?? No, aż tak uzdolniony nie jestem Wszystkie blaszki pochodzą z zestawu Parta. Same sprężyny to jedna część. Dopiero na zdjęciach zauważyłem, że ich uchwyty nie są do końca przyklejone. Będzie to jeszcze poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 2 Marca 2008 Autor Share Napisano 2 Marca 2008 Podsumowanie tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 Wesoło.... Fajnie wykonane siedzenia dla grenadierow. Myślę, że powoli możesz myśleć o malowaniu wnętrza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 2 Marca 2008 Autor Share Napisano 2 Marca 2008 Fajnie wykonane siedzenia dla grenadierow. Myślę, że powoli możesz myśleć o malowaniu wnętrza Hmmm... No właśnie. Na jaki kolor powinienem je pomalować - bazowy piaskowy czy na kość słoniową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 9 Marca 2008 Autor Share Napisano 9 Marca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 Ło, ładnie! Świetna mikro-robota! Dorzucaj jednogroszówki do fotek, żeby wiedzieć jakie to jest malutkie! Widzę, że debonder działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 imponująco ciekawie - jak dobrze pomalujesz to połkniesz Marudka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 Super mikro skillsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 14 Marca 2008 Autor Share Napisano 14 Marca 2008 Witam, wielkie dzięki za miłe słowa. W tygodniu skończyłem resztę prac przy wnętrzu (wyszło dosyć uproszczone), na poczcie odebrałem podkład, więc jutro zaczynam malować. Całość będzie pryśnięta na piaskowo, przedział kierowcy na jakiś biało-kremowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 14 Marca 2008 Share Napisano 14 Marca 2008 Pięknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 14 Marca 2008 Share Napisano 14 Marca 2008 przedział kierowcy na jakiś biało-kremowy. Byłoby to poprawne co najwyżej dla Ausf.A, a i na to nie ma jakiś przekonujących dowodów. Maluj po całości w Dunkelgelb. Wnętrze w istocie mocno uproszczone, ale już taki urok tej skali. Powodzenia w malowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 14 Marca 2008 Autor Share Napisano 14 Marca 2008 Maluj po całości w Dunkelgelb. I to jest dobra wiadomość! Będzie znacznie łatwiej malować. Powodzenia w malowaniu! Pięknie... Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 Mr Metal Primer -> czarny podkład -> kolor bazowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Dajesz dajesz wygląda super czekam na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 17 Marca 2008 Autor Share Napisano 17 Marca 2008 Daję, daję! Pomalowałem kilka detali, sido, jakiś delikatny wash i obicia. Potem pójdzie mat, jakiś delikatny drybrush, trochę olejów i sprint do mety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Jarosławie! Nie poznaję Cię! Wrzuta dzień po dniu! No - czyli zmiany na lepsze Fajnie to wygląda. Czysto, schludnie, estetycznie! Sprintuj sprintuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 17 Marca 2008 Autor Share Napisano 17 Marca 2008 Szkoda zmarnować tyle czasu i nie zdążyć z konkursem. Czy ma ktoś jakiś pomysł na schludne przybrudzenie podłogi? Bo za bardzo się odcina od reszty już teraz, a to dopiero "podkład". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Pigmenty na terpentynie albo white spirit'cie? Chcesz zestwik na jutro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Jarosławie! Nie poznaję Cię! Wrzuta dzień po dniu! No - czyli zmiany na lepsze E tam, Jarek jest po prostu sprytniejszy niz niejedna Manga. Dobrze zaplanowal czasowo swoj reportaz. Szkoda zmarnować tyle czasu i nie zdążyć z konkursem Tak, tak znamy te chwyty. Rzutem na tasme powstaje jeden z kandydatow do...no wlasnie, do czego!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 19 Marca 2008 Autor Share Napisano 19 Marca 2008 No to tak... Akrylowy Flat MM na całość + trochę olejnych i wnętrze gotowe. Wyszło trochę bardziej zdezelowane niż zamierzałem, ale w sumie podoba mi się. Jutro sklejam połówki kadłuba i zaczynam męki z całą resztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wladek Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Wygląda bardzo ładnie, życze powodzenia Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Wygląda super, rewelacja. Szkoda tylko... że będzie prawie niewidoczne - mała skala, a poza tym, Hanomag ma dość zabudowany przedział kierowcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi