lukasz84 Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 Witam mam do was pytanie czy ma ktoś sposób jak na pomalowaną powierzchnię innym odcieniem zrobić coś w stylu nakrapiania bardzo drobnych punktów na całą powierzchnię? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 Witam mam do was pytanie czy ma ktoś sposób jak na pomalowaną powierzchnię innym odcieniem zrobić coś w stylu nakrapiania bardzo drobnych punktów na całą powierzchnię? bardzo niskie ciśnienie (najlepiej mieć regulację przy aero) aż zacznie pluć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 Witam mam do was pytanie czy ma ktoś sposób jak na pomalowaną powierzchnię innym odcieniem zrobić coś w stylu nakrapiania bardzo drobnych punktów na całą powierzchnię? Prostą metodą jest nabranie odrobiny farby na pędzelek, i dmuchanie na niego aerografem, bądź też naginanie i puszczanie włosia, np. patyczkiem. Takie „pryskanie” pędzelkiem, w zależności od siły dmuchania/naginania oraz gęstości farby na pędzelku daje bardzo duże możliwości nie tylko „nakrapiania” powierzchni, ale także kontrolowania tego jak duże wychodzą Ci kropelki, jak dużo ich jest itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 Są maski do malowania drobnych plamek (np boki samolotów luftwaffe) - może poszukać czegoś takiego ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts