lukasz84 Napisano 31 Maja 2017 Share Napisano 31 Maja 2017 Witam mam do was pytanie czy ma ktoś sposób jak na pomalowaną powierzchnię innym odcieniem zrobić coś w stylu nakrapiania bardzo drobnych punktów na całą powierzchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 31 Maja 2017 Share Napisano 31 Maja 2017 Witam mam do was pytanie czy ma ktoś sposób jak na pomalowaną powierzchnię innym odcieniem zrobić coś w stylu nakrapiania bardzo drobnych punktów na całą powierzchnię? bardzo niskie ciśnienie (najlepiej mieć regulację przy aero) aż zacznie pluć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Witam mam do was pytanie czy ma ktoś sposób jak na pomalowaną powierzchnię innym odcieniem zrobić coś w stylu nakrapiania bardzo drobnych punktów na całą powierzchnię? Prostą metodą jest nabranie odrobiny farby na pędzelek, i dmuchanie na niego aerografem, bądź też naginanie i puszczanie włosia, np. patyczkiem. Takie „pryskanie” pędzelkiem, w zależności od siły dmuchania/naginania oraz gęstości farby na pędzelku daje bardzo duże możliwości nie tylko „nakrapiania” powierzchni, ale także kontrolowania tego jak duże wychodzą Ci kropelki, jak dużo ich jest itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Są maski do malowania drobnych plamek (np boki samolotów luftwaffe) - może poszukać czegoś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi