Jump to content

Skleić chcę śmiglaczka ;)

Recommended Posts

• Super Moderator

A tak mnie coś korci, by skleić śmiglaka, ale zupełnie nie mam rozeznania w wartościowych zestawach. Proszę - doradźcie mi coś....

Interesująca skala 1/72, raczej wielkości jakiegoś Sokoła a nie Mi-24; z dobrym odwzorowaniem powierzchni zewnętrznych, wnętrzem, trzymaniem wymiarów no i może dostępnością blach choć to niekoniecznie.

Znajdzie się jakiś zestaw spełniający "wyśrubowane" oczekiwania ?

To ja proponuję wietnamską Cobrę, sam mam jedną z AZ Model i zapowiada się fajnie, a jeszcze lepiej, z tego co widziałem w sieci, wygląda Cobra ze Special Hobby (przede wszystkim odwzorowane nitowanko + dzielona owiewka). Nie słyszałem o żadnych wymiarowych kontrowersjach na temat któregoś z tych modeli.

No i pełno Cobr spoza Wietnamu...

Dzięki za sugestię, choć już kiedyś Kobry mi się przejadły i nie wiem, czy szybko sięgnę po kolejną.

Zapewne mówisz o Cobrach z Mastercraftu, tu raczej porównania do AZ czy SH nie ma, śmiało można po nie sięgnąć bez obawy o stan nerwów

Ciekawe nowe i dobre modele śmigieł, z wnętrzem, blachami i nie Mi-24...

Najciekawszy model ostatnimi laty (poza AH-1 z SH) to apacz w wersji D z Academy - robią wczesne D US i w innym pudełku WAH-64D. Blachy edka.

15607_rd.jpg

Ciekawy jest też Eurocopter z Hellera lub revella

102291-10000-pristine.jpg

1574_rd.jpg

1574_rd.jpg

Dodatkowo na e-bayu duży wybór kalek.

No i absolutnie AH-1G/S Cobra ze Special Hobby (o wiele lepsza niż AZ).

Z mniejszych - przepak jajka z profiline Special Hobby

18865_rd.jpg

16988_rd.jpg

• 8 months later...
  • Super Moderator
[trzymam kciuki za twojego wiatraka bo pancerne konserwy wychodziły ci całkiem nieźle
Dzięki bardzo - choć mam uzasadnione obawy,co by nie zostać z kolejnym rozpoczętym modelem Ale postanowienie mam przeogromne - skończyć zaczętą pancerkę