Super Moderator Marcin Rogoza Posted June 19, 2017 Super Moderator Share Posted June 19, 2017 A tak mnie coś korci, by skleić śmiglaka, ale zupełnie nie mam rozeznania w wartościowych zestawach. Proszę - doradźcie mi coś.... Interesująca skala 1/72, raczej wielkości jakiegoś Sokoła a nie Mi-24; z dobrym odwzorowaniem powierzchni zewnętrznych, wnętrzem, trzymaniem wymiarów no i może dostępnością blach choć to niekoniecznie. Znajdzie się jakiś zestaw spełniający "wyśrubowane" oczekiwania ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipsg Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 To ja proponuję wietnamską Cobrę, sam mam jedną z AZ Model i zapowiada się fajnie, a jeszcze lepiej, z tego co widziałem w sieci, wygląda Cobra ze Special Hobby (przede wszystkim odwzorowane nitowanko + dzielona owiewka). Nie słyszałem o żadnych wymiarowych kontrowersjach na temat któregoś z tych modeli. No i pełno Cobr spoza Wietnamu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted June 19, 2017 Author Super Moderator Share Posted June 19, 2017 Dzięki za sugestię, choć już kiedyś Kobry mi się przejadły i nie wiem, czy szybko sięgnę po kolejną. Przeglądnąłem zestawy w sieci i faktycznie wyglądają mocno przyzwoicie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzejo Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 eurocopte rtiger z Revella http://www.scale-rotors.com/kit/artikel.php?id=199 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 Dzięki za sugestię, choć już kiedyś Kobry mi się przejadły i nie wiem, czy szybko sięgnę po kolejną. Zapewne mówisz o Cobrach z Mastercraftu, tu raczej porównania do AZ czy SH nie ma, śmiało można po nie sięgnąć bez obawy o stan nerwów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipsg Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 Poza tym Cobry są zbyt ładne żeby mogły się przejeść Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stakor1 Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 Ciekawe nowe i dobre modele śmigieł, z wnętrzem, blachami i nie Mi-24... Najciekawszy model ostatnimi laty (poza AH-1 z SH) to apacz w wersji D z Academy - robią wczesne D US i w innym pudełku WAH-64D. Blachy edka. Ciekawy jest też Eurocopter z Hellera lub revella Dodatkowo na e-bayu duży wybór kalek. No i absolutnie AH-1G/S Cobra ze Special Hobby (o wiele lepsza niż AZ). Z mniejszych - przepak jajka z profiline Special Hobby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted June 20, 2017 Author Super Moderator Share Posted June 20, 2017 Dzięki Przyglądam sie im z uwagą w internecie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted February 22, 2018 Author Super Moderator Share Posted February 22, 2018 No i mam.... Dzięki, panowie, za sugestie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Marcin - to ja widzę że nieźle cię wzięło i skręciło z jedynej słusznej i świetlistej drogi (stocznowej) ale spoko, trzymam kciuki za twojego wiatraka bo pancerne konserwy wychodziły ci całkiem nieźle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted February 22, 2018 Author Super Moderator Share Posted February 22, 2018 [trzymam kciuki za twojego wiatraka bo pancerne konserwy wychodziły ci całkiem nieźle Dzięki bardzo - choć mam uzasadnione obawy,co by nie zostać z kolejnym rozpoczętym modelem Ale postanowienie mam przeogromne - skończyć zaczętą pancerkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipsg Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 No i bardzo ładny wybór Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts