Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Czerwca 2017 Super Moderator Share Napisano 19 Czerwca 2017 A tak mnie coś korci, by skleić śmiglaka, ale zupełnie nie mam rozeznania w wartościowych zestawach. Proszę - doradźcie mi coś.... Interesująca skala 1/72, raczej wielkości jakiegoś Sokoła a nie Mi-24; z dobrym odwzorowaniem powierzchni zewnętrznych, wnętrzem, trzymaniem wymiarów no i może dostępnością blach choć to niekoniecznie. Znajdzie się jakiś zestaw spełniający "wyśrubowane" oczekiwania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 19 Czerwca 2017 Share Napisano 19 Czerwca 2017 To ja proponuję wietnamską Cobrę, sam mam jedną z AZ Model i zapowiada się fajnie, a jeszcze lepiej, z tego co widziałem w sieci, wygląda Cobra ze Special Hobby (przede wszystkim odwzorowane nitowanko + dzielona owiewka). Nie słyszałem o żadnych wymiarowych kontrowersjach na temat któregoś z tych modeli. No i pełno Cobr spoza Wietnamu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Czerwca 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Czerwca 2017 Dzięki za sugestię, choć już kiedyś Kobry mi się przejadły i nie wiem, czy szybko sięgnę po kolejną. Przeglądnąłem zestawy w sieci i faktycznie wyglądają mocno przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 19 Czerwca 2017 Share Napisano 19 Czerwca 2017 eurocopte rtiger z Revella http://www.scale-rotors.com/kit/artikel.php?id=199 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Czerwca 2017 Share Napisano 19 Czerwca 2017 Dzięki za sugestię, choć już kiedyś Kobry mi się przejadły i nie wiem, czy szybko sięgnę po kolejną. Zapewne mówisz o Cobrach z Mastercraftu, tu raczej porównania do AZ czy SH nie ma, śmiało można po nie sięgnąć bez obawy o stan nerwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 19 Czerwca 2017 Share Napisano 19 Czerwca 2017 Poza tym Cobry są zbyt ładne żeby mogły się przejeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 20 Czerwca 2017 Share Napisano 20 Czerwca 2017 Ciekawe nowe i dobre modele śmigieł, z wnętrzem, blachami i nie Mi-24... Najciekawszy model ostatnimi laty (poza AH-1 z SH) to apacz w wersji D z Academy - robią wczesne D US i w innym pudełku WAH-64D. Blachy edka. Ciekawy jest też Eurocopter z Hellera lub revella Dodatkowo na e-bayu duży wybór kalek. No i absolutnie AH-1G/S Cobra ze Special Hobby (o wiele lepsza niż AZ). Z mniejszych - przepak jajka z profiline Special Hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Czerwca 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Czerwca 2017 Dzięki Przyglądam sie im z uwagą w internecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Lutego 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Lutego 2018 No i mam.... Dzięki, panowie, za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Lutego 2018 Share Napisano 22 Lutego 2018 Marcin - to ja widzę że nieźle cię wzięło i skręciło z jedynej słusznej i świetlistej drogi (stocznowej) ale spoko, trzymam kciuki za twojego wiatraka bo pancerne konserwy wychodziły ci całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Lutego 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Lutego 2018 [trzymam kciuki za twojego wiatraka bo pancerne konserwy wychodziły ci całkiem nieźle Dzięki bardzo - choć mam uzasadnione obawy,co by nie zostać z kolejnym rozpoczętym modelem Ale postanowienie mam przeogromne - skończyć zaczętą pancerkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 22 Lutego 2018 Share Napisano 22 Lutego 2018 No i bardzo ładny wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi