karambolis8 Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 Wczoraj PGZ podpisała z Bellem porozumienie. Przymierzają się do produkcji belek ogonowych do H-1. Nie ma nic wprost o decyzji w przetargach, ale w takiej sytuacji chyba już pozamiatane i będziemy latać na Viperach i Venomach? http://www.defence24.pl/631270,smiglowcowa-wspolpraca-pgz-i-bell-podpisano-porozumienie Czy tym razem da się bez żenujących wstawek politycznych? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipsg Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 Moje ulubione śmigłowce szturmowe z szachownicami? Zbyt piękne, nie uwierzę, dopóki nie zobaczę na płycie polskiego lotniska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 Ale belki ogonowe do UH-1 w Polsce robione były już dawno (w Świdniku, razem z centropłatami i drzwiami do któregoś z regional jetów, poprawcie mnie jeśli się mylę). Takich manewrów, listów intencyjnych u nas w lotnictwie pełno i co jakiś czas się takie uściski rąk przed kamerami trafiają. Co do Cobry - ciekawe jak się to ma do "starości moralnej" i wieku "rodziny konstrukcji" Marketing firm, nic nowego. Póki MON kontraktu nie podpisze takie zdarzenia nie mają żadnego przełożenia na rzeczywistość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted July 19, 2017 Author Share Posted July 19, 2017 Czyli z kupowaniem KittyHawków jeszcze się wstrzymać? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 To zależy tylko od zasobności portfela i ilości miejsca w magazynku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted July 19, 2017 Author Share Posted July 19, 2017 Z oboma tematami krucho, więc poczekam ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 Ja myślę że miejsce znajdziesz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19robi88 Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 a jak nie najdziesz to ja ci przechowam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts