Ipkinss Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Cześć! Tempo jednego modelu na rok zachowane Prezentuję model pierwszego prototypu PZL P.11 z bardzo fajnego zestawu Arma Hobby. Model malowałem farbami z serii XTREME METAL od AK-interactive. Zapraszam do galerii: Pozdrowienia Ipkinss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Przewinął mi już się w internetach przed oczami - ładny. Lotki wychylone, a drąg w kokpicie przechylony na lewą stronę? Szachownice z kalkomanii tylko trochę prześwitujące. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ipkinss Posted July 28, 2017 Author Share Posted July 28, 2017 Szachownice z kalkomanii tylko trochę prześwitujące. To prawda, jedna siadła o wiele gorzej w linie, ale nie chciałem już ich nacinać. Drążek niewychylony, ale śmigło się obraca! Ipkinss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubert Kendziorek Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 Jeżeli jeden model rocznie ma być taki fajny, to biorę w ciemno! Szkoda, że fotki nie pozwalają nacieszyć oczu w pełni, ale i tak znać dobrą robotę. Malowałeś ExtremeMetalami z AK, ale nie widać, żebyś różnicował panele - modulowałeś nimi tylko powierzchnie? Dawałeś pod spód ich czarny podkład, czy coś innego? Ja mam w sumie mieszane uczucia, jak chodzi o te metalizery, ale może to tylko ja coś robię źle, stąd pytania... Pozdrawiam Hubert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 Bardzo ładny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ipkinss Posted July 30, 2017 Author Share Posted July 30, 2017 Malowałeś ExtremeMetalami z AK, ale nie widać, żebyś różnicował panele - modulowałeś nimi tylko powierzchnie?Dawałeś pod spód ich czarny podkład, czy coś innego? Ja mam w sumie mieszane uczucia, jak chodzi o te metalizery, ale może to tylko ja coś robię źle, stąd pytania.. Początkowo zróżnicowałem panele, ale później musiałem parę rzeczy poprawić i wyraźne przejścia są mało widoczne. Niemniej nie jest jednolity, trochę różnic w odcieniach jest. Tak, na spód szedł czarny podkład z XTREME METAL. Mnie się nimi malowało całkiem dobrze Pozdrowienia Ipkinss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts