Piotr_P Napisano 29 Lipca 2017 Share Napisano 29 Lipca 2017 T-122. (T-34/85 CHASSIS) Six Days War, Egiptian Army. Unimodels/ Goffy Model (resin conversion) ,1:72. Kolejny skończony model. Trochę czekał na skończenie podstawki. Zastosowałem przy tym modelu żywiczną konwersję z Goffy. Obecnie ten zestaw wydaje Black Dog. Calkiem niezłe odlewy choć wymagające obróbki... Od siebie dodałem nowe poręcze z drutu miedzianego. Podwozie to znany T-34/85 z Unimodels ,prawie seryjny. Zmienione koła nowszego typu . Stosowane w powojennych T-34 czy T-54/55. Gąsienice seryjne z UM. Są całkiem niezłe,dobry "rysunek" wafli ogniw,wyraźny ząb,dobre spasowanie. Malowaniena podstawie skromnych zdjęć muzealnych. Malowanie Vallejo Iraqui Sand/ Light Green Chromate,weatchering Ammo of Mig Jimenez,AK Interactive, pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 29 Lipca 2017 Share Napisano 29 Lipca 2017 Kolejny swietny model. PS To forum chyba umarlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 Podoba się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 Ładny, podoba mi się. Bardzo ciekawe tematy wybierasz. Malownie i kamuflaż wyszły bardzo realistycznie, takie smaczki jak wycieki paliwa z beczek i osmolone wydechy również bardzo go urealniły. Prawdziwą robotę jak dla mnie robią druciane uchwyty i poręcze. Podstawka jak i fotki pierwsza klasa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 Ładny, a przede wszystkim ciekawy model. Jednak brakuje mi tak charakterystycznych dla tego typu gąsienic ugięcia na górnym biegu oraz ich śladów na podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 30 Lipca 2017 Autor Share Napisano 30 Lipca 2017 Dzięki wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 31 Lipca 2017 Share Napisano 31 Lipca 2017 U Ciebie to kompresor chyba nie stygnie... Nawet niezły, ale stać Cię na więcej, mogłeś dać jakiegoś mocniejszego łosza:) Ciekawa konstrukcja, nawet nie wiedziałem że coś takiego było. Czekam na kolejne Twoje modele, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Lipca 2017 Share Napisano 31 Lipca 2017 Bardzo ciekawy pojazd. Niemniej te trzydziestki-czwórki z duzymi armatami wygladały pokracznie, w odróznieniu od bardzo zgrabnego super shermana. Twój model jest bardzo dobry. Smiało mógłby udawać 48, czy 35 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 31 Lipca 2017 Autor Share Napisano 31 Lipca 2017 U Ciebie to kompresor chyba nie stygnie... Hehe, teraz wystygnie. Zawsze rozgrzebuję do trzech modeli i tak skaczę od jednego do drugiego. Teraz stolik prawie pusty....remont miałem w domu (czyli Polak na urlopie ) więc w wolnej chwili robiłem galerie. Jeszcze trochę poprawek zostało i potem kolejne modele czas rozgrzebywać Bardzo ciekawy pojazd. Niemniej te trzydziestki-czwórki z duzymi armatami wygladały pokracznie, w odróznieniu od bardzo zgrabnego super shermana. Twój model jest bardzo dobry. Smiało mógłby udawać 48, czy 35 ! Są pokraczne,bez dwóch zdań ale przez to je lubię Dzięki za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 31 Lipca 2017 Share Napisano 31 Lipca 2017 Mi się podoba. Wszystko tak ze smakiem. Nie za dużo i nie za mało tego wszystkiego... i o to właśnie chodzi. Podłoże również mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 1 Sierpnia 2017 Share Napisano 1 Sierpnia 2017 Nie sposób nie polubić takich wynalazków, tym bardziej w dobrym wykonaniu Gratulacje i za sam pomysł, i za efekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 1 Sierpnia 2017 Share Napisano 1 Sierpnia 2017 Superrr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 1 Sierpnia 2017 Share Napisano 1 Sierpnia 2017 Bardzo ładna 72dwójka, mam wrażenie że temat t-34 to studnia bez dna, z której zawsze jakąś ciekawą/pokraczną konstrukcję można wyciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 2 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Dzięki panowie za opinię. Cieszę się ,że model się podoba.. Kuszą mnie jeszcze dwie konwersje do T-34....egipski na pewno .... https://www.mojehobby.pl/products/V-34-Recovery-Vehicle.html https://www.mojehobby.pl/products/Egyptian-T-34-Self-propelled-gun-100mm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Rób tego naprawczego, zaje****y jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi