Sławomir Żebrowski Napisano 1 Sierpnia 2017 Share Napisano 1 Sierpnia 2017 Witam szanowne grono. Kupiłem tytułowy zestaw z zamiarem wykonania modelu z pudła. Z biegiem czasu coraz częściej myślę o polskiej wersji samolotu i pojawiają się pytania o techniczne możliwości realizacji. W internecie znalazłem dodatki do skali 1/48, a jak ma się skala 1/32? Proszę o informację doświadczonych kolegów. Pozdrawiam Sławomir Żebrowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Sierpnia 2017 Share Napisano 1 Sierpnia 2017 Żeby zrobić polską wersję potrzebujesz wersję Block 52, albo przynajmniej 32. Wersja 50 ma inną dyszę silnika i wlot powietrza, nie mówiąc o wielu innych drobnych różnicach. Za dużo zachodu żeby z Blockx0 zrobić Block x2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Żebrowski Napisano 1 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2017 Szkoda. Wracam do wersji z pudełka. Dziękuję za szybką opinię. Sławomir Żebrowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomick Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Siema! Jest gotowy zestaw z Hasegawy naszego F-16 z Krzesin, w wersji jedno- i dwumiejscowej. Można ewentualnie przerobić z greckiego, też z Hasegawy. Gdzieś znalazłem w necie instrukcję, jak przerobić modele Tamki na polskie wersje. Niestety, przedwczoraj tego szukałem i nie mogę odnaleźć. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Siema! Jest gotowy zestaw z Hasegawy naszego F-16 z Krzesin, w wersji jedno- i dwumiejscowej. Można ewentualnie przerobić z greckiego, też z Hasegawy. Gdzieś znalazłem w necie instrukcję, jak przerobić modele Tamki na polskie wersje. Niestety, przedwczoraj tego szukałem i nie mogę odnaleźć. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Zestaw i dodatki do przerobienia modeli na polskie F-16 wydala firma ArmaHobby i o ile dobrze kojarze takze firma CMK wydala takie dodatki kiedys... Tam szukaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 23 Sierpnia 2017 Share Napisano 23 Sierpnia 2017 Ten zestaw z Hasegawy niby jest ale tak jakby go nie było. Takie trochę modelarskie yeti. Nawet w Exito niby w newsletterze napisali, że pojawił się w ofercie, więc wchodzę na linka, a tam "nie znaleziono produktu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Sierpnia 2017 Share Napisano 23 Sierpnia 2017 Coś kojarzę że bardzo niedawno zapowiadali jego wznowienie. Nie wiem czy nie we wrześniu miał być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Żebrowski Napisano 4 Października 2017 Autor Share Napisano 4 Października 2017 Ponownie witam i proszę o opinię. Kolorystyka F-16 w farbach Tamiya to: AS-26 Light ghost grey, AS-27 Gunship gray 2, AS-28 - Medium grey. Chciałbym dobrać kolory używając farb Tamiya XF (których posiadam pełną paletę kolorystyczną). Na zachodnich forach znalazłem recepturę dla AS-26 - XF-19:1, XF-2:3 oraz AS-28 - XF-66:1, XF-19:1, XF-2:2. Nie znalazłem dla AS-27. Proszę kolegów o opinię nt. doboru kolorów. Sławomir Żebrowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi